Select Page

Gospodinjski aparati

Gospodinjski aparati so nepogrešljivi v sodobnem tempu življenja.
Si predstavljate, kako bi izgledal vaš vsakdan, brez gospodinjskega pomočnika? Mali in veliki gospodinjski aparati so v sodobnem času nepogrešljivi v vsakem domu.
Gospodinjski aparati so v hitrem tempu življenja nepogrešljivi, saj nam olajšajo vsakodnevna opravila. Si predstavljate, da bi danes prali perilo na roke, pomivali tla s krtačo in pometali z metlo? Na srečo, je tehnologija napredovala, z njo pa tudi gospodinjski pomočniki. Veliki in mali gospodinjski aparati nam pomagajo pri čiščenju prostorov, pripravi in shranjevanju živil, negovanju oblačil in nasplošno pri vzdrževanju našega doma. S skrbno izbranimi aparati, si lahko skrajšamo čas opravil, preostali prosti čas pa porabimo, kakor želimo.

Mali gospodinjski aparati

Mali gospodinjski aparati so vsi mali robotski pomočniki, ki jih imamo največ v kuhinji. Naprimer aparat za kuhanje kave, rezalnik, grelnik vode, pekač kruha, kuhinjska tehtnica, mešalnik in ostali aparati, ki nam olajšajo vsakodnevno ustvarjanje v kuhinji. Kaj je lepšega zjutraj, kot vonj po sveže kuhani kavi, kot to, da veš, da ti po obilnem kosilu ni treba pomivati posode in da bo zvečer po peki piškotov raztreseno moko posesal robotski sesalnik? Če dobite nepričakovane goste, jih boste s pomočjo salamoreznice hitro postregli, univerzalni gospodinjski robot, pa vam bo pomagal, da jih boste lahko presenetili s slastnim pecivom.
Moderni mali gospodinjski aparati pa niso samo zelo funkcionalni, ampak so tudi modernega videza in različnih barv, tako da jih lahko stilsko umestite v vsako kuhinjo.

Veliki gospodinjski aparati

Veliki gospodinjski aparati, pa so tista bela tehnika, brez katere bi nam bila v vsakdanjem življenju otežena najosnovnejša opravila za bivanje, kot je kuhanje, pranje perila, pomivanje tal, itd. Hladilnik, štedilnik, pečica, pralni stroj, kuhinjske plošče, sušilni stroj, itd, so aparati, ki so nam v veliko pomoč. Za pripravo okusnega kosila nam sodobnejši štedilniki in kuhalne plošče omogočijo, da so ti pripravljeni hitro in enostavno. Kar pa je skuhanega viška, lahko shranite v zamrzovalnik, ki bo poskrbel, da bo zamrznjena hrana ostala sveža, ko si boste naslednjič zaželeli domačega kosila. Če pa želite prihraniti na prostoru, pa vam bo prišla prav naprava, ki ima združen hladilni in zamrzovalni del. Za veliko gospodinj, je najbolj nehvaležno opravilo pranje in sušenja perila. Verjetno zato, ker se to delo nikoli ne konča. Ko operemo en stroj cunj, nas že čaka nov kup in tako naprej. To opravilo lahko naredite prijetnejše z novodobnim pralnim strojem, ki ima veliko kapaciteto, kar pomeni, da lahko operete veliko perila naenkrat. Po končanem pranju pa ga preložite v sušilni stroj, ki ima lahko tudi funkcijo likanja, tako boste v kratkem času lahko oblačila čista in zlikana pospravili v omaro.

Zakaj imajo nekateri gospodinjski aparati energijsko nalepko?

Ko se boste odločali kateri gospodinjski aparati so pravi za vas, ne pozabite preveriti, kakšna je poraba električne energije. Vsa bela tehnika, ki se šteje med večje porabnike električne energije, je opremljena z energijsko nalepko. Tako nalepko ima na primer hladilnik, štedilnik, pralni in pomivalni stroj, pove pa nam v kateri energijski razred spada aparat. Poleg tega pa so na nalepki tudi podatki o letni porabi energije, model aparata in kdo je proizvajalec. Namen teh nalepk je, da je kupec popolnoma opremljen z informacijami o aparatu, ki mu bodo olajšali odločitev o nakupu.

Gospodinjski aparati in varovanje okolja

Z novodobnimi aparati lahko tudi skrbimo za okolje. Resda imajo sodobni aparati vedno več funkcij, vendar pa so vseeno narejeni tako, da porabijo malo električne energije. To lahko preverite na energijski nalepki in izberete aparat, ki spada v energijski razred A, kar pomeni, da spada v najbolj varčen razred. Poleg električne energije, pa moderni gospodinjski aparati porabijo manj vode in pralnih sredstev, kar ima pozitiven vpliv na okolje. Strokovnjaki pravijo, da bi morala vsa gospodinjstva, ki imajo belo tehniko starejšo od deset let, to zamenjati z novo, ki je bolj funkcionalna, hkrati pa narejena tako, da porablja manj električne energije, s tem pa se tudi zmanjša emisija toplogrednih plinov. Zanimiva je informacija, da gopodinjski aparati, ki so starejši od deset let, porabijo za 50 odstotkov več električne energije in za kar 70 odstotkov več vode, kot pa sodobni aparati.

Je bela tehnika poceni?

Čeprav so gospodinjski aparati vedno bolj funkcionalni in elegantnega videza, pa njihova cena sploh ni visoka. Verjetno tudi zato, ker je danes na voljo veliko aparatov in morajo trgovci z nižjimi cenami privabiti kupce. Seveda pa je cena odvisna tudi od kvalitete gospodinjskega aparata. Bolj,kot je proizvajalec znan po svoji kvaliteti, dražji bo aparat. Vendar naj vam cena ne bo vodilo pri nakupu. Preden se odločite za nov gospodinjski aparat, preverite energijsko nalepko in ostalo specifikacijo, za bolj natančne informacije pa vprašajte prodajalca. Če se vam z nakupom bele tehnike ne mudi, pa se vam splača počakati na začetek leta, ko velja, da se gospodinjski aparati v vseh trgovinah prodajajo po znižani ceni.


Bolha Hladilnik

Bolha Hladilnik

V iskalniku bolha hladilnik tudi brezplačno V Sloveniji je največji spletni oglasnik Bolha. Hladilnik, avto, oblačila, živali, lepotni pripomočki, ali pa otroška oprema, na bolhi lahko najdete vse. Ne glede na to, ali kupujete, ali prodajate, je najboljši spletni...