So možni zobni vsadki brez operacije?

Zobni vsadki postajajo vedno bolj priljubljena rešitev v zahtevnih postopkih zdravljenja oziroma nadomeščanja manjkajočih zob. Tehnologija na tem področju naglo napreduje in danes imamo na voljo izjemno dovršene izdelke, s katerimi dosežemo izvrstne rezultate. Možni so celo zobni vsadki brez operacije, kar je pogosto najboljša možna rešitev. A ta ne pride vedno v poštev, poznati moramo svoje možnosti pri zdravljenju, veliko pa je odvisno tudi od dotičnega primera in stanja v ustni votlini. Že res, da lahko implantati močno olajšajo zdravljenje, lahko pa so postopki še vedno tudi precej kompleksni, saj tu ni kakšnih univerzalnih rešitev, temveč se pripravi načrt zdravljenja za vsakega pacienta posebej.

Vsekakor so torej možni zobni vsadki brez operacije, a ne moremo vedno računati na to, da bo postopek res povsem enostaven. Če so pogoji ugodni, bo zdravljenje hitro, učinkovito in neboleče, predvsem pa se lahko nadejamo odlične uporabnosti vsadkov na dolgi rok. V zahtevnejših primerih pa nas čaka obsežen poseg, ki morda mora vključevati tudi operacijo. Včasih je treba nadomestiti pomanjkljivo kost pod manjkajočim zobom ali opraviti kakšne druge naloge pred zanesljivo namestitvijo vsadka, tako se postopki lahko hitro zakomplicirajo.

Kot prioriteta se torej izkaže izbira dobrega zobozdravnika, ki bo znal pripraviti primeren načrt zdravljenja. Odločamo se med izkušenimi strokovnjaki, saj so to zahtevni posegi, pri katerih naredi dober zobozdravnik veliko razliko. Na srečo lahko računamo na dobro izkušnjo, če smo pripravljeni dovolj časa in truda nameniti brskanju po ponudbi in izbiri najboljših storitev.

Zobni vsadki brez operacije lahko močno pripomorejo do boljše kakovosti življenja

Zobni vsadki brez operacije pri zanesljivih zobozdravnikih

Običajno zdravljenje z vsadki iščemo pri zasebnih zobozdravniških ordinacijah oziroma večjih centrih, kjer opravljajo večinoma prav takšne storitve. Tako ali tako je implantat nadstandardni izdelek, za katerega bo treba doplačati, pri celotnem zdravljenju pa bodo morda nastali kar visoki stroški. To moramo sprejeti, hkrati pa se nam ob izbiri prave ponudbe odpira možnost za odlično izkušnjo, na katero cena ne sme imeti vpliva.

Zobni vsadki brez operacije so možni v ugodnih razmerah, a potrebujemo tudi izkušenega strokovnjaka, ki bo pri posegu res zagotovil najboljšo možno izkušnjo. Kar na spletu lahko preverimo ponudbo in najdemo zobozdravnike, ki opravljajo takšne storitve. Kar dosti je takšne ponudbe in ni nujno, da bo izbira povsem enostavna, saj se odločamo na podlagi različnih faktorjev. V iskanju dobrega zobozdravnika se splača po ponudbi bolj pozorno pobrskati, ne omejimo pa se le na lokalne zobozdravnike.

Že takoj lahko pri predstavitvi storitev ugotovimo, ali je določen zobozdravnik dobro pripravljen na izvedbo zahtevnejših zdravljenj z vsadki. Običajno iščemo kakšne specifične storitve, ki morajo biti dobro predstavljene, tako lahko pričakujemo, da bo izvajalec pripravil podroben načrt zdravljenja po uvodnem pregledu. Osredotočimo se seveda le na zobozdravnike, ki dejansko lahko opravijo storitve, za katere se zanimamo, pri teh bodo možni tudi zobni vsadki brez operacije, če pride tak poseg v poštev.

Cena za zobne vsadke brez operacije

V vsakem primeru zobni vsadki zbujajo kar nekaj vprašanj, med drugim tudi glede cene. Zanima nas, koliko bo treba odšteti za same vsadke in koliko nas bo stalo celotno zdravljenje. Če so možni zobni vsadki brez operacije, bo šlo verjetno za relativno enostaven poseg in ni nujno, da bodo nastali zelo visoki stroški.

Ponudba se pri različnih zobozdravnikih razlikuje, a načeloma lahko pričakujemo, da bo imel implantat povsod približno enako ceno. Ponudba se začne pri okoli 400 evrih, če najdemo kakšne res ugodne cene, bolj pogosta cena je 500 evrov in več. To je cena za posamezen implantat, lahko pa najdemo tudi ponudbe, ki vključujejo še druge izdelke in storitve, ki jih potrebujemo pri zdravljenju. Tako imajo zobni implantati cenik, ki ni vedno povsem predvidljiv.

Zobni vsadki brez operacije še vedno predstavljajo zahteven poseg, ki naj ga opravi dober zobozdravnik

Predvsem pri kakšnih obsežnejših posegih lahko včasih dobimo kar komplet, ki že vključuje vse potrebno za določeno ceno. V to so lahko vključeni zobni vsadki brez operacije, če je to mogoče, poleg tega pa še vse druge storitve, ki jih potrebujemo. Dober primer je storitev all on 4, ki vključuje namestitev proteze za celotno zobovje na štirih implantatih. V tem primeru imajo zobni implantati cenik, ki je že vnaprej točno znan in ne pričakujemo kakšnih velikih doplačil.

Kako se na dolgi rok obnesejo zobni vsadki brez operacije?

Če so možni zobni vsadki brez operacije, lahko računamo na zelo dober končni učinek in popolno zadovoljstvo tudi na dolgi rok. V takšnih primerih je namreč možno vsadke brez kakšnih posebnih težav zanesljivo namestiti na svoje mesto. Tam imajo zobni vsadki precej dolgo življenjsko dobo, pričakujemo lahko, da bodo dobro delovali več deset let, pogosto dobimo kar doživljenjsko garancijo. Na dolgi rok se takšni vsadki torej odlično obnesejo.

Zdravljenje z zobnimi vsadki seveda vključuje še druge izdelke in storitve, a tudi v teh primerih je življenjska doba povezana z delovanjem implantatov. Predvsem imajo zobni vsadki brez operacije v končni fazi veliko boljši učinek kot alternativni načini zdravljenja, predvsem klasično zdravljenje z mostičkom, s tem pa vsadki upravičujejo tudi višjo ceno.

envelope