Brezskrbno skozi življenje z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem

V mladosti ste se odločili, da si ne boste plačevali oziroma uredili dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Vse lepo in prav. Morda se vam v mladosti res ni zgodilo kaj hujšega in ste doplačali malo ceno zdravniških storitev, vendar pa ste si s tem naredili medvedjo uslugo. Če si že, kot mladi niste uredili dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, potem ste sedaj, ko ste starejši, kar malce v godlji. Namreč mesečna renta je veliko višja, saj se obračuna tudi glede na to ali ste prej vsa ta leta imeli sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje ali ne. 

V starejših letih je obisk zdravnika veliko bolj pogost, z vsakim letom pa potrebujete vedno več zdravil in raznih zdravniških pregledov in storitev. 

Kdaj je najbolje skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, da bi se izognili kasnejšim težavam?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje, je potrebno skleniti in urediti, če vas status študenta preneha veljati, ste dopolnilni starost 26 let, ste na novo postali državljan Republike Slovenije, ste se prvič redno zaposlili, ste postali družbenik d.o.o ali d.n.o ali pa iz drugih različnih razlogov. 

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ima možnost obdobja mirovanja, to je možno v primeru, da ste za daljši čas odšli v tujino, prestajate zaporno kazen, ali pa ste se ponovno odločili za študij in želite ponovno pridobiti status študenta. Prav tako vam dopolnilno zdravstveno zavarovanje miruje, če prejemate denarno socialno pomoč. V tem primeru, vam CSOD izda odločbo, katera je posredovana zavarovalnici, ki dokazuje, da v trenutni situaciji niste sposobni plačevati dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. 

Katero zavarovalnico izbrati?

Ponudbe je zares ogromno, zato se splača preveriti primerjave na Dopolnilno-zavarovanje.si. Priporočljivo pa je, da se ne odločite za prvo zavarovalnico, ki jo zasledite saj se lahko morda uštejete in tako plačujete za nekaj, kar vam na koncu pri zdravniških storitvah sploh ne bo priznano in boste tako zadevo morali kriti iz svojega žepa, kar pa seveda nihče noče.

envelope