Canesten in druge rešitve za pogoste težave

Za svoje telo najbolje poskrbimo tako, da vzdržujemo zdrav življenjski slog, predvsem da imamo uravnoteženo prehrano in se dovolj gibamo. Seveda pa s preventivo ne moremo vedno preprečiti vseh težav, ki se lahko pojavijo z zdravjem. Na srečo so kakšne hude bolezni precej redke in z zdravim življenjem uspešno zmanjšamo razna tveganja, tako da se večinoma pojavljajo manjše nevšečnosti, s katerimi se srečuje praktično vsak. Te naslovimo na drugačne načine – recimo s posebnim režimom nege kože ali s kakšnimi prehranskimi dopolnili. Včasih se poslužimo farmacevtskih rešitev, ki so še bolj učinkovite, odvisno seveda od tega, za kakšne težave gre in kakšne možnosti imamo na voljo. Ena od opcij je Canesten, ki je vsestransko zdravilo za glivične okužbe.

Kar hitro lahko pride do kakšnih glivičnih okužb, tudi če za svoje telo dobro skrbimo. Včasih smo izpostavljeni višjemu tveganju ali pridemo v stik z glivicami, kar nima nujno veze s skrbjo za telo. Če pride do okužbe, pa moramo ustrezno reagirati in težave odpraviti, pri čemer imamo spet različne opcije. Najbolje se obnese Canesten, ki je narejen prav za odpravljanje takšnih težav.

Podobno vlogo imajo druga zdravila in nekatera prehranska dopolnila, ki jih uporabljamo, če se srečamo s kakšnimi pogostimi težavami. 

Kako prepoznati okužbe, proti katerim deluje Canesten?

Seveda se ne bomo kar takoj podali v lekarno in nakupili vseh mogočih zdravil in dopolnil. Na različne načine lahko že preventivno ukrepamo, po farmacevtskih rešitvah pa po navadi posegamo, ko zaznamo simptome težav, ki jih lahko rešimo na ta način.

Z vestno skrbjo za higieno preprečimo večino težav, ki jih zdravi Canesten

Kakšni so znaki glivičnih okužb? Ti so lahko zelo raznoliki, saj prizadenejo različne dele telesa. Zato moramo biti precej pozorni na kakšne spremembe, tudi če sprva niso moteče. Za glivične okužbe je recimo značilna pordela koža, pojavi se tudi manjša oteklina. Tega ne moremo vedno enostavno prepoznati. Pogosto odkrijemo glivično okužbo šele potem, ko se ta razvije do te mere, da začne srbeti. Prepoznali bomo neprijeten občutek srbenja, ki ga ne moremo odpraviti. Poleg tega se Canesten pogosto uporablja pri okužbah, ki povzročijo luščenje kože, kar je prav tako dober znak, da je treba ukrepati.

Najbolj značilne so okužbe stopal in rok, lahko pa tudi na drugih pregibnih mestih telesa in na spolovilih. Te okužbe se kažejo na različne načine, so pa nekateri znaki skupni. Opazimo rdečico in zaznamo srbenje, pogosto pride tudi do luščenja kože. V nekaterih značilnih primerih glivično okužbo hitro prepoznamo in jo lahko kar sami tudi naslovimo in rešimo. Možno pa je, da simptomi ne bodo tako prepoznavni, morda bo šlo za kakšne druge težave.

Canesten in druga zdravila za različne težave

V primeru glivičnih okužb je Canesten zelo dobra izbira. Deluje tudi v primeru nekaterih bakterijskih okužb. Ne moremo pa pričakovati, da bomo s tem zdravilom lahko naslovili kar vse težave. Če iščemo splošno sredstvo za blaženje kakšnih manjših poškodb in težav na telesu, se bomo raje odločili za Bepanthen. To je krema, ki nam pomaga pri raznih tegobah, tudi pri kakšnih manjših težavah, ki so predvsem nadležne. 

Uporablja se recimo za kakšna manjša vnetja na koži, dobro deluje pri opeklinah in drugih kožnih poškodbah. Deluje namreč tako, da z zdravilno učinkovino prodre v kožo, kjer spodbuja regeneracijo celic, ki pozdravijo poškodbe. Tako se uporablja tudi za otiščance in žulje ter podobne težave, pri katerih ima lahko zelo dober učinek. Podobno deluje aloe vera gel, ki je alternativa za takšna zdravila. Najbolj očitno seveda pri opeklinah, a tudi pri drugih težavah s kožo.

Težave, za katere uporabljamo Canesten, pogosto najprej prepoznamo po rdečici

Bepanthen je odlična izbira za razne težave, ki jih želimo nasloviti kar z enim zdravilom. Splača se ga imeti v domači lekarni, sploh zato, ker ga lahko dobimo v priročnih tubah za nizko ceno. S takšnimi sredstvi se lahko opremimo kar sami in jih lahko brez skrbi uporabimo po lastni presoji, saj ne povzročajo kakšnih tveganih učinkov. Enako velja tudi za aloe vera gel, seveda tudi za Canesten, ki se prodaja v lekarnah, lahko ga kupimo kar preko spleta. Seveda se je treba še vedno pozanimati o morebitnih stranskih učinkih in priporočilih za uporabo.

Canesten in prehranska dopolnila

Podobno delujejo prehranska dopolnila, ki jih prav tako lahko najdemo kar v prosti prodaji. To so sredstva, ki se lahko uporabljajo tudi preventivno, ni nujno, da odkrijemo kakšne posebne težave, ki jih želimo nasloviti. Predvsem se priporoča vitamin D3, uporabljamo pa tudi druga dopolnila.

Večino nujnih vitaminov in mineralov dobimo s prehrano, vitamin D pa proizvaja telo samo, ko je izpostavljeno sončni svetlobi. Pozimi sonce ni dovolj močno, da bi dobili zadostno količino tega vitamina, zato se pogosto priporoča kot prehransko dopolnilo. Vitamin D3 je pametno dodati uravnoteženi prehrani za zdravo življenje, to je univerzalno priporočilo za vsakogar.

Dobro lahko torej izkoristimo Canesten in druga zdravila ter vitamine in minerale, če želimo za svoje zdravje kar najbolje poskrbeti. Takšna sredstva lahko dobimo v lekarni brez recepta.

envelope