Čiščenje zobnega kamna za popolno ustno higieno

Veliko lahko za zdravje zob in ustne votline storimo kar sami, moramo pa za to upoštevati ustrezno preventivo. Če se prehranjujemo zdravo in se izogibamo razvadam, lahko z rednim ščetkanjem in nitkanjem uspešno vzdržujemo zdravo in lepo zobovje. Vseeno pa na ta način ne moremo povsem preprečiti razvoja nekaterih težav, čeprav verjetno ne bo prišlo do kakšnih posebnih problemov. Je pa povsem možno, da bo potrebno čiščenje zobnega kamna, kar je priporočljivo opraviti, če dobro skrbimo za svoje zobe.

Čiščenje zobnega kamna je storitev, ki jo imajo v ponudbi zobozdravniki. Najbolj se splača te opcije iskati pri izkušenih in usposobljenih izvajalcih, ki se osredotočajo na celovito ustno higieno. Takšne posege opravlja tudi Dentalna akademija, ki je pravi naslov za profesionalno čiščenje zobnega kamna in nekatere druge posege, ki pripomorejo k popolni ustni higieni.

Kako poteka čiščenje zobnega kamna?

Na srečo je postopek precej enostaven, neboleč in neinvaziven. Na razpolago so sicer različne tehnike, predvsem se priporoča naravno čiščenje zobnega kamna, ki je priljubljena izbira. Pravi pristop je sicer odvisen tudi od stanja, a običajno odstranjevanje zobnega kamna ni velik izziv in lahko v vsakem primeru pričakujemo dobre rezultate.

Zobozdravnik bo znal svetovati in pripraviti ustrezno rešitev. Čiščenje zobnega kamna se opravi kar v ordinaciji s hitrim postopkom, običajno s peskanjem, lahko tudi z ultrazvokom. 

Posebni izzivi pri čiščenju zobnega kamna

Običajno lahko računamo na to, da bo postopek precej enostaven in zelo uspešen. Izjema so primeri, pri katerih je zobni kamen zelo trdovraten in so se morda pojavili že novi problemi, ki izvirajo iz tega. Prav tako je včasih težko očistiti zobni kamen ob mostičkih in drugih protetičnih izdelkih. A s pravim pristopom je možno tudi v takšnem primeru čiščenje zobnega kamna uspešno opraviti, če seveda te storitve koristimo pri zanesljivem in izkušenem zobozdravniku. 

envelope