Dobra inovacija se lahko patentira

Velikokrat se nam lahko zgodi, da dobimo resnično dobro idejo iz katere ustvarimo inovacijo. Če to inovacijo resnično ustvarimo in jo tudi preizkusimo ter tako ugotovimo, da deluje, lahko to patentiramo. Le ste tudi sami med tistimi, ki jih zanimajo patenti in imate v glavi dobro idejo, lahko z vpisom besed inovacije patenti v splet pridobite veliko koristnih informacij o tem, kako poteka celoten proces patentiranja.

Seveda boste pod geslom inovacije patenti na spletu dobili veliko različnih zadetkov. Nekateri vam ne bodo koristili, vendar pa boste z vztrajnim brskanjem prišli do zanesljivih zastopnikov – http://www.patent.si/patent

Katere izume se lahko patentira

Med izume spadajo ideje, ki jih pretvorimo v naprave, ideje, ki jih pretvorimo v uporabno snov, neka metoda ali proces, ki pripelje do določenega rezultata. Izum bi lahko bil upravičen do patenta, če je nov in koristno iznajdljiv. Vendar pa morate vedeti, da izumi niso avtomatsko zaščiteni z zakonom. Ravno zato je dobro s pomočjo gesla inovacije patenti dobro preveriti, kaj storiti z inovacijo, ki ste jo izumili in s trudom ustvarili. 

Če ste si kaj izmislili, naj bodo njegovi podatki tajni, dokler se ne odločite, kako ga najbolje zaščititi. Izum je nova, iznajdljiva in uporabna rešitev problema. In dobri izumi se običajno hitro pokradejo, ravno zato lahko s pomočjo pravih ljudi, ki vam razložijo kako delujejo inovacije, patenti in kako se odda vloga za pridobitev patenta. 

Kakšna merila mora izpolnjevati inovacija

Izume, ki izpolnjujejo merila za patent, je mogoče zaščititi s patenti. Patent je oblika intelektualne lastnine, ki jo podeli vlada in potrjuje izključno pravico do izuma za obdobje do 20 let. Patent je veljaven samo v državi, kjer je podeljen. Ne morete pridobiti mednarodnega patenta. Vsa pravila, po katerih lahko izveste kako inovacije, patenti delujejo, si podrobno preberite na spletu. 

envelope