Elegantna pergola za zasenčitev zunanjih površin

Na voljo imamo veliko možnosti, kako zasenčiti zunanje površine. Zelo radi imamo predvsem naravno senco, če imamo v bližini kakšno košato drevje ali druge rastline. Ne moremo pa vedno pričakovati, da bomo na ta način deležni prijetne sence, včasih pač nimamo takšnih rastlin in moramo za zasenčitev poskrbeti sami. A tudi v tem primeru imamo na voljo zelo dobre rešitve, ki jih lahko s pridom izkoristimo.

Ena od priljubljenih opcij je pergola, ki postaja vedno bolj pogost dodatek ob sodobnih stanovanjskih hišah. Tudi na manjših površinah se takšno senčilo odlično obnese, medtem ko so večji modeli seveda primerni tudi za večje površine. Gre torej za precej prilagodljivo opremo, s katero lahko dosegamo izvrstne učinke. Nenazadnje lahko na ta način v svoje okolje vnesemo tudi nekaj naravne sence, pri kateri je pergola le v pomoč.

Zelena pergola za naravno senco

Pergola je enostavna struktura, ki jo lahko na različne načine uporabimo za zasenčitev površin. Ena možnost je ta, da nalogo preprosto prevzamejo lamele, ki so včasih tudi premične. Prav tako lahko uporabimo druge materiale, predvsem tkanine, ki so idealne za ustvarjanje sence. A najbolj domiselna pergola je tista, ki izkoristi čudovit učinek rastlin.

Zelena pergola nudi le ogrodje za razrast rastlinja, ki nato zagotovi senco pod takšno strukturo. To je zelo posrečena rešitev za naravno zasenčenje zunanjih površin, hkrati se tudi odlično vključi v zeleno okolje. Res je, da bomo morali skrbeti za rastline, a zato dosežemo tudi bistveno boljši učinek.

Enostavna pergola z ustreznimi rastlinami

Tako je pergola lahko tudi povsem enostavna, saj potrebujemo le osnovno ogrodje. Uporabimo lahko različne rastline, ne le takšnih, ki nudijo senco, temveč tudi takšne, od katerih pridobivamo koristne plodove. Lepo se recimo razraste kivi ali trta, izbiramo pa lahko še med mnogimi drugimi posrečenimi rastlinami.

envelope