Etikete na roli za uporabo v logistiki

Logistika postavlja kar nekaj zahtev pri obravnavi tovora, predvsem moramo imeti nad pošiljkami vedno popoln nadzor. To pomeni, da jih je treba opremiti z vsemi potrebnimi informacijami, kar nekaj podatkov je treba pripraviti naknadno. Na vsakem koraku v logistični verigi imamo posebne zahteve, zato je zelo dobrodošlo, da imamo možnost priprave praktičnih etiket za označevanje. Običajno so to etikete na roli, ki nudijo dovolj posameznih nalepk za nemoteno delo v večjem skladišču.

Etikete na roli so običajno tiste, ki se redno uporabljajo. Morda gre za identične nalepke, ki jih potrebujemo v večjem številu – to so predvsem oznake za različne vrste tovora ali za različne statuse pošiljk, kar je povsem enostavno prikazati na etiketi. Prav tako lahko na etiketo spravimo dodatne informacije, pravzaprav pri tem skorajda nismo omejeni. Izdelava etiket namreč omogoča tudi pripravo etiket s QR kodo ali drugo kodo, ki jo preberemo in nas usmeri do dodatnih vsebin. Če to prikazujejo etikete na roli, imamo precej enostavno delo pri označevanju paketov.

Etikete na roli naročimo v specializirani tiskarni

Pomembno je, da imamo kakovostne in natančno pripravljene etikete na roli. To pomeni, da pride v poštev le ponudba profesionalnih tiskarjev, najbolje se obnesejo izkušene tiskarne s specializiranimi storitvami. Pri nekaterih so v ponudbi prav etikete na roli za logistiko. Motivi etiket so lahko vnaprej pripravljeni, lahko pa se seveda oblikujejo posebej po željah naročnika. Ponudba tiskarjev je zelo pestra in tudi za logistiko je možno najti celo vrsto izjemno prepričljivih rešitev.

Alternative za etikete na roli

Včasih lahko etikete na roli nadomestimo z drugimi rešitvami. Predvsem v kakšnih manjših skladiščih lahko recimo uporabimo kar ročne tiskalnike, ki nam omogočajo hitro pripravo oznak in nalepk. A seveda te rešitve ustrezajo le manj zahtevnim uporabnikom, medtem, ko so etikete na roli še vedno najboljša izbira za tiste, ki potrebujejo več etiket.

envelope