Izbira sedežne garniture za teraso, balkon ali vrt

Vrtno ali zunanje pohištvo se že na prvi pogled kar precej razlikuje od kosov pohištva, ki jih postavljamo v svoje notranje prostore. Ključna razlika je tudi v materialih. Predvsem je pomembno, da je na primer zunanja sedežna garnitura izdelana iz materialov, ki so odlično odporni tudi na manj ugodne vremenske pogoje, kot sta na primer dež in močno sonce.

Pri izbiri zunanjega pohištva torej ne smete biti pozorni samo na videz in obliko, temveč večjo mero pozornosti namenite materialom. Odlično se obnese ratan. Ta je lahko umetni ali pa naravni. V praksi se neredko izkaže, da vam lahko umetni ratan prinaša še več prednosti kot pa naravni.

Velikost in postavitev zunanje sedežne garniture

Če vas torej zanima zunanja sedežna garnitura, ki jo nameravate postaviti na teraso, balkon ali nekam na vrt, se pri izbiri osredotočajte tudi na samo velikost in ne nazadnje na postavitev. Točno morate vedeti, koliko prostora boste namenili temu kosu pohištva.

Na voljo vam je zunanja sedežna garnitura v številnih velikostih, oblikah, predvsem pa je torej pomembna tudi izbira samega materiala. Če pri opremljanju zunanjih prostorov nimate preveč izkušenj je še toliko pomembneje, da vam pri izbiri pomaga prodajalec, na Zunanjepohistvo.si lahko hitro pridobite dobre nasvete.

Namesto sedežne lahko izberete tudi vrtne stole

Morda pa vas zunanja sedežna garnitura ne mika ravno najbolj in bi veliko raje okoli vrtne mize postavili nekaj dobro zasnovanih stolov. Tudi vrtni stoli so vam na trgu na voljo v številnih možnih različicah. Pomembno pa je, da izberete udobne, torej takšne, na katerih boste lahko sedeli tudi po več ur.

Odlična izbira so zložljivi vrtni stoli, kar se še posebej dobro izkaže pri shranjevanju takšnega vrtnega pohištva. Ko ga boste pozno jeseni morali pospraviti in shraniti v svojih notranjih prostorih, vam takšno pohištvo ne bo zavzelo prav veliko dodatnega prostora.

envelope