Izkoristite poletne mesece za pravi oddih

Poletje je čas, ki ga želimo kar najbolje izkoristiti za kakšen izlet ali daljše potovanje. Škoda bi bilo poletne mesece zapraviti za delo, posedanje okoli hiše ali kakšne krajše izlete, lepo vreme in daljše dni je pametno izkoristiti za nepozaben oddih, na katerem si bomo res napolnili baterije.

Ravno zato so zanimivi za potovanje Maldivi, Karibi in druge eksotične destinacije. Ponujajo nekaj novega, dobrodošlo osvežitev in nepozabno izkušnjo. Letošnje poletje si boste gotovo zapomnili, če si privoščite luksuzen oddih na izbrani destinaciji, to je povsem posebno doživetje, ki ga ne moremo posnemati na kakšnih bližnjih počitniških točkah.

Za potovanje Maldivi pomenijo luksuz

Ravno destinacija v največji meri odloča o tem, kaj lahko od počitnic pričakujemo. Če se odločimo za Maldive, lahko že takoj pričakujemo posebno izkušnjo, ki nas ne bo pustila na cedilu. To je namreč luksuzna destinacija, za katero se odločajo tisti, ki niso pripravljeni sklepati kompromisov. Slovenskim turistom za potovanje Maldivi niso ravno blizu, ravno zato so zelo zanimivi – to je tropsko otočje v indijskem oceanu, ki vabi s čudovitim vremenom in idealno geografijo. Maldive sestavlja množica raznovrstnih otočkov, na katerih ne zmanjka priložnosti za luksuzne počitnice, ne glede na naše interese in zahteve.

oddih-na-maldivih

Vsekakor so za potovanje Maldivi atraktivna destinacija predvsem za tiste, ki si radi privoščijo nekaj več luksuza. Vedno se uvrščajo med top destinacije za poročno potovanje, a tudi drugim obiskovalcem ponujajo nepozabno izkušnjo. Turistična ponudba je zelo dobro razvita, sploh v višjem rangu – tu nam za potovanje Maldivi predstavljajo luksuzne nastanitve, predvsem urejene resorte s celovito postrežbo ter zasebne hiške, ki so nekoliko odmaknjene od preostalega vrveža.

Nasploh so za potovanje Maldivi primerni za različne vrste obiskovalcev, saj gre za razgibano otočje z mnogimi priložnostmi za dopustnike. S pravo turistično agencijo lahko pridemo do nepozabne izkušnje, ne glede na to, za kakšno vrsto potovanja se zanimamo.

Na počitnice Zanzibar vabi predvsem avanturiste

Druga atraktivna destinacija za nepozabne poletne počitnice je Zanzibar. Ta ima z Maldivi kar nekaj skupnih točk, čeprav bo končna izkušnja povsem drugačna. Tudi Zanzibar je otočje v indijskem oceanu, pravzaprav leži relativno blizu Maldivom. Je pa za počitnice Zanzibar zanimiv bolj za tiste, ki se ne želijo predajati le luksuzu na rajskih otokih, temveč se nadejajo tudi kakšnih novih izkušenj in doživetij, ki jih je vredno iskati na izbranih destinacijah.

oddih-na-zanzibarju

Zanzibar leži blizu afriške celine in spada pod Tanzanijo, tako da je priljubljen postanek v sklopu potovanja po tem delu Afrike. Seveda je možno izbrati za počitnice Zanzibar brez obiska celine, a pravi avanturisti bodo neradi izpustili priložnost za raziskovanje Tanzanije, Kenije in Ugande, če že dopustujejo v tem kotičku sveta. Afrika namreč vabi s čudovitimi naravnimi znamenitostmi, nepozabno doživetje je safari v tamkajšnjih narodnih parkih, relativno blizu je tudi Kilimandžaro, da ne omenjamo še vseh drugih zanimivosti. Težko je vse vključiti v en dopust, a vsekakor bomo za počitnice Zanzibar vključili v zanimiv in razgiban program, ki ima obilo atraktivnih postankov.

Tudi za luksuzne počitnice Zanzibar poskrbi brez težav

Avanturisti bodo gotovo prišli na svoj račun, a po drugi strani ima Zanzibar še druge čare, s katerimi se prikupi ljubiteljem luksuznih oddihov.Agencija Star-travel ponuja programe luksuznih potovanj, pri katerih je v ospredju predvsem oddih v eksotičnem okolju. Zanzibar lahko dobro izkoristimo za užitek in sprostitev, v tem ambientu bomo hitro napolnili svoje baterije in preživeli zares prijeten dopust, tudi če svojega prostega časa ne zapolnjujemo s številnimi aktivnostmi.

Tako nam za počitnice Zanzibar vsekakor ponuja celo vrsto različnih možnosti, ne da bi se srečevali s kakšnimi velikimi omejitvami. Ustreza tako tistim, ki iščejo posebne čare afriške celine, kot tistim, ki se odpravljajo na tropske otoke predvsem v iskanju sprostitve in oddiha. S tega vidika se Zanzibar primerja z mnogimi razgibanimi svetovnimi destinacijami, ki privabijo različne vrste obiskovalcev.

zanzibar-luksuz

V Dubaj potovanje vodi raznovrstne obiskovalce

Kdo se bo odločil za potovanje v Dubaj? Nemogoče je predstaviti poseben profil turista, ki obišče največje in najbolj znamenito mesto Združenih arabskih emiratov. V to sodobno metropolo se namreč zgrinjajo trume obiskovalcev, ki imajo lahko povsem različne interese in pričakovanja – zelo verjetno je, da bo mesto navdušilo prav vsakogar!

V vsakem primeru ima za Dubaj potovanje edinstven čar, saj je destinacija povsem unikatna. Nikjer drugje ne dobimo tako nenavadne mešanice kultur, gre za stičišče različnih svetov in odličen primer uspešne globalizacije, kar se pozna tudi na turizmu. V Dubaj potovanje pogosto vodi tiste, ki imajo tam kakšne službene opravke, to je tudi središče raznih konvencij, sejmov in podobnih prireditev. Med običajnimi turisti najdemo veliko takšnih, ki pridejo le za krajši čas, da si ogledajo mesto in spoznajo vse čare, ki jih lahko dosežejo že v dveh ali treh dneh.

Dubaj potovanje v pravem razkošju

Na drugi strani imamo obiskovalce, ki izberejo Dubaj zaradi izredno visokega standarda. To je mesto, ki je doživelo bliskovit razvoj šele v zadnjih desetletjih, zato ima veliko povsem novih luksuznih zgradb, odlično infrastrukturo in zanimivo ponudbo za obiskovalce.

potovanje-v-dubai

Predvsem je za luksuzno Dubaj potovanje značilno prenočevanje v izbranih hotelih, tu recimo najdemo tudi nastanitvene objekte, ki presegajo običajno lestvico ocen s petimi zvezdicami. Vsak, ki bo dopustoval v hotelu z osmimi zvezdicami, ki stoji na umetnem otoku ob bleščeči sodobni metropoli, bo takoj spoznal čisto novo sfero razkošja. Dubaj odpira celo vrsto takšnih možnosti, ki so zdaj dostopne tudi tistim, ki za dopust ne nameravajo zapraviti letne plače. V Dubaj potovanje privablja raznovrstne obiskovalce, tudi tiste, ki se želijo šele spoznati z novimi načini dopustovanja v razkošju.

envelope