Kakšna avtomatska vrata poznamo?

Gotovo so najbolj značilna avtomatska vrata tista, ki so nameščena na drsni mehanizem in se samodejno odpirajo in zapirajo s pomočjo senzorja gibanja. Takšna vrata srečujemo v mnogih trgovinah in v drugih objektih, kjer mora vhod poskrbeti za večje število obiskovalcev. A avtomatski mehanizmi odpirajo še mnoge druge možnosti, ki jih lahko v različnih okoljih odlično izkoristimo. Tako se avtomatska vrata uporabljajo tudi v drugih objektih, kjer želimo doseči dober učinek pri sprejemanju obiskovalcev, navsezadnje pa takšna vrata včasih najdemo tudi v stanovanjskem okolju.

Pametno je poznati vsaj nekatere priljubljene rešitve, ki jih imamo na voljo. Če opremljamo prostore, kjer bomo sprejemali večje število ljudi, je mehanizem vrat lahko ključnega pomena za dobro končno izkušnjo. Poleg drsnih vrat, ki so vsem dobro znana, lahko izberemo še vrtljiva in tudi navadna nihanja vrata z avtomatskim mehanizmom.

Vrtljiva avtomatska vrata

Vrtljiva vrata imajo nekatere specifične odlike. Predvsem skrbijo za to, da imamo popoln nadzor nad klimo v notranjosti, saj ne odpirajo prehoda za prepih in temperature iz okolja. Vseeno pa omogočajo zelo eleganten prehod obiskovalcem, tudi če gre za večje množice ljudi.

Takšna vrata se pogosto uporabljajo v večjih objektih, še posebej tam, kjer želimo na obiskovalce narediti res dober vtis. To je recimo v hotelih in v nakupovalnih središčih. Izbiramo med zelo dovršenimi vrati, ki se odlično obnesejo pri uporabi, pa tudi na izgled so zelo atraktivna. Kakovostni avtomatski mehanizem Assa Abloy zagotavlja brezhibno delovanje in odlično izkušnjo za uporabnike.

Nihajna avtomatska vrata

Tudi nihajna vrata so lahko avtomatska. So kompaktna in elegantna, tako dopuščajo enostaven prehod v vsakem okolju. Avtomatska vrata so zelo uporabna tam, kjer prehod pogosto uporabljamo, predvsem v kakšnih delovnih okoljih. Prav tako se takšni mehanizmi včasih uporabljajo v stanovanjih, kjer dosežemo z avtomatskimi vrati zelo posrečene funkcionalne in estetske učinke.

envelope