Kineziolog pomaga pri rehabilitaciji po poškodbi

Kaj hitro se lahko srečamo z raznimi poškodbami in bolečinami, ki jih ne moremo preprosto zanemariti. To namreč lahko močno vpliva na naše vsakdanje življenje in nas ovira pri fizični aktivnosti, onemogoča nam morda tudi kakšne ključne telesne funkcije. Zato je pametno, da hitro poiščemo pravo rešitev – to morda ponuja kineziolog. Na voljo imamo sicer več različnih možnosti, odvisno od tega, za kakšne težave pravzaprav gre, a zelo verjetno je, da bomo pri strokovnjakih deležni celovite obravnave in bo možno stanje tudi uspešno nasloviti.

Najbolj značilne so storitve kineziologije za tiste, ki se soočajo s kakšnimi športnimi poškodbami, poleg tega so prav športniki tisti, ki pogosto pričakujejo kar se da hitro rehabilitacijo. A tudi druge poškodbe so lahko podobne in imamo podobna pričakovanja pri zdravljenju in rehabilitaciji. Tako so storitve na voljo vsem, ki se soočajo z bolečinami in poškodbami, pri katerih lahko pomaga kineziolog. To so pogosto prav tiste težave, ki se pojavljajo skorajda neizogibno, tudi zaradi starosti in obrabe telesnih tkiv.

Kineziolog lahko naslovi razne bolečine in poškodbe

Kineziolog lahko pomaga pri pogostih težavah

Z nekaterimi bolečinami in tegobami se precej pogosto srečujemo. V tem primeru potrebujemo morda le lajšanje bolečin in obremenitev, lahko pa tudi kakšno bolj napredno obravnavo. Kineziolog nam bo ponudil različne možnosti in pripravil podroben načrt zdravljenja oziroma okrevanja. Predvsem pri pogostih tegobah se lahko težave naslovi z različnimi tehnikami, ki so nam na voljo.

Ena izmed možnosti bo verjetno trigger point terapija, ki se uporablja predvsem pri bolečinah zaradi preobremenitev in poškodb mišičnih tkiv. S takšnimi težavami se zelo pogosto srečujemo, predvsem so značilne za športnike in tudi za rekreativce. Pri preobremenitvi se pojavljajo poškodbe in težave, ki se kažejo v bolečinah in nelagodju. Ni nujno, da gre za večje probleme, ki bi jih morali zdraviti, običajno se priporoča le počitek. Gotovo vsi poznamo tako imenovani musklfiber, ki je pravzaprav znak preobremenitev. Če imamo večje težave in želimo bolečine učinkovito odpraviti ter preprečiti razvoj poškodbe, je vsekakor pametno pobrskati po storitvah, ki jih nudi kineziolog. Tu imamo na voljo kar nekaj dobrih možnosti, s katerimi bomo gotovo zadovoljni, če se ne soočamo ravno s kakšnimi hudimi poškodbami. Če je v ponudbi trigger point terapija, lahko pogosto pričakujemo, da bo ravno to prava izbira za blaženje bolečin in preprečevanje razvoja poškodb v preobremenjenih mišicah.

Nadalje pa nam kineziolog gotovo ponuja še druge možnosti terapij za pogoste poškodbe in bolečine. Srečujemo se recimo z bolečinami v hrbtenici, pogoste so bolečine v sklepih, pa tudi do poškodb mišic in mehkih tkiv lahko hitro pride.

Druge terapije, ki jih ima kineziolog

Tako morajo biti strokovnjaki dobro pripravljeni na različne potrebe, prave rešitve pa lahko pripravijo le, če ponujajo širok nabor različnih terapij. Le tako je možno dobro poskrbeti za vse paciente, sploh če gre tudi za kakšne posebne zahteve.

Na pomoč lahko priskočijo napredne naprave, ki jih uporabljamo za zdravljenje in rehabilitacijo. Tako je recimo na voljo tudi ultrazvočna terapija, ki je priljubljena izbira za mehka tkiva, uporablja se predvsem pri težavah z mišicami in živčevjem. Z ultrazvočno obdelavo tkiva lahko prodremo v globlje sloje, kjer je možno težave bolj učinkovito reševati. To ni invazivna metoda, opravlja se z napravo, ki prodira v tkivo le z ultrazvočno energijo. Tretma na ta način poteka s termično in mehansko obdelavo, tako se spodbuja cirkulacija in sprošča napetost, ki povzroča težave. Če nam kineziolog ponuja takšno terapijo, lahko pričakujemo zelo dobre rešitve in odličen končni rezultat. Seveda pa je pomembno, da se ultrazvočna terapija uporablja le v tistih primerih, ko na ta način lahko dejansko pomagamo, za druge poškodbe in bolečine je bolj pametno izbrati druge tehnike. V vsakem primeru je treba pripraviti podroben načrt, s katerimi lahko kar najbolje izkoristimo učinke, ki nam jih ponujajo napredne kineziološke tehnike.

Kineziolog lahko pomaga pri športnih poškodbah

Kineziolog za rehabilitacijo po športnih poškodbah

Posebne ponudbe bodo deležni športniki, ki so na tem področju tudi bolj zahtevni. Gotovo je kineziolog pravi strokovnjak za praktično vsakega športnika, saj pomaga pri pravilni skrbi za telo ob razvoju vrhunskih fizičnih zmogljivosti. Prav tako je športna klinika nujna za uspešno rehabilitacijo, če pride do kakšnih preobremenitev in poškodb. Že s preventivo lahko ta tveganja zmanjšamo, a pri športu in rekreaciji se ne moremo izogniti velikim obremenitvam, ki lahko pustijo posledice. Zato je kineziolog naravnost nepogrešljiv, če želimo imeti tudi pri treningu dobre izkušnje brez hudih poškodb in dolgotrajne rehabilitacije.

Dobimo lahko različne vrste storitev, ki se ponujajo športnikom. Pogosto gre za celovito obravnavo in razvoj talentov, pri profesionalnih športnikih je to izrednega pomena. Za kakšne posamezne športne poškodbe in druge težave pa ima športna klinika gotovo tudi možnost individualne obravnave in rehabilitacije, tako da bomo dobili pravo terapijo zase. Pripravijo se programi, ki so najboljši glede na učinek, ki ga želimo doseči, kineziolog nam bo pri rehabilitaciji gotovo v veliko pomoč tudi pri športnih poškodbah, s katerimi se nenazadnje precej pogosto srečujemo.

envelope