Kvalitetni in zanimivi lamelni parketi

Veliko ljudi ne ve, da so lamelni parketi izredno kvalitetni in ravno tako trdni kot ostale vrste parketov, ki so na voljo. Zato lahko brez težav rečemo, da se lahko po kvaliteti brez težav kosajo z ostalimi parketi, ki na videz delujejo višje kakovosti. Skoraj vsi ponudniki imajo na voljo tudi lamelni parket, ki je bil v zadnjih letih malce zanemarjen, saj je kupcem deloval nezanimiv. 

Če imate radi vzorce na tleh, so lamelni parketi zagotovo odlična izbira za vas. Na voljo imate različne možnosti. Lahko izberete takšnega, ki ima iz majhnih ploščic sestavljen nekakšen mozaik v obliki majhnih kock. Tak lamelni parket je najpogostejši. Nato je na voljo še tako imenovani angleški vez, ki ima vse ploščice lepljene v eno smer s polovičnim zamikom med njimi. Zadnja možnost pa je paralelni vez, ki ga karakterizira lepljene v eno smer, ki pa nima zamika. Največ variacij najdemo pri uveljavljenih parketarjih, kot je parketarna Jager.

Prednosti lamelnega parketa

Veliko kupcev sprašuje, kakšne prednosti jim prinaša nakup lamelnega parketa. Prva in najpomembnejša prednost je zagotovo njegova cena, saj odlični lamelni parketi stanejo veliko manj kot za ostale vrste masivnega parketa. 

Poleg tega pa se lamelni parketi lahko lepijo direktno na predhodno podlago ali pa tudi na estrih. To pomeni da je njegovo nameščanje hitro in učinkovito. Na tak način boste namreč imeli hitro končane prostore v hiši. 

Tehnične lastnosti lamelnega parketa

Poleg tega morate vedeti, da so lamelni parketi običajno debeli do 8 mm, kar je izredno dobra debelina. Koščke lesa lepijo na posebno mrežico, ki celotno konstrukcijo zelo trdno drži skupaj. 

Najpomembnejše pa je to, da vam bo nudil popolno zvočno in toplotno izolacijo. Lamelni parketi so ravno tako prijetni in topli na otip. Če jih boste zaščitili z lakom, mu boste zagotovili izredno dolgo življenjsko dobo, saj ga boste zaščitili pred udarci in odrgninami. 

envelope