Lovska oprema mora biti popolna

Vsak izkušen lovec dobro ve, da je dobra in kvalitetna lovska oprema ključen del varnega in uspešnega lova. Kakovostna oprema, ki jo nudi Koptex, se odlično obnese v tej vlogi in ponuja prav vse, kar potrebujete. Pomembno je, da imate na lovu vse kar potrebujete in da vas lovska oprema ne obtežuje preveč. Če hodite ure in ure, se bo vaše telo do konca dneva utrudilo. Dodajte 15-kilogramski lovski nahrbtnik, ki ga niste vajeni nositi, in hitro se boste počutili izmučene. 

Vsi pa imamo različna mnenja o tem, kateri so najpomembnejši predmeti, ki jih vsebuje lovska oprema. Številni lovci s pomočjo poskusov in napak skozi leta določijo, kaj potrebujejo na lovu in česa ne. Najboljši način, da ugotovite, kaj potrebujete, je, da pridete na teren in izkusite lov. Če pa ste novi v lovski sferi, morda ne veste, kaj je potrebno odnest s seboj na lov. 

Ne pozabite na vodo in prvo pomoč

Vaša lovska oprema bo sestavljena iz različnih elementov, toda voda je vsekakor najpomembnejši del. Večino teže v embalaži morate vedno shraniti za vodo. Paziti morate, da vam embalaža za vodo ne bo zavzela preveč prostora, saj boste s seboj imeli kar precej pomembnih predmetov.  

Nato je tu prva pomoč. Ne glede na to, ali imate od čevljev žulj na peti, dobite trn ali se porežete z nožem, v lovskem kovčku mora vaša lovska oprema vsebovati majhen komplet za prvo pomoč. Lahko je preprost kot dva ali tri majhne, ​​srednje in velike zavoje, antibakterijska krema, razkužilo za roke in krema proti srbečici. 

Učinkovita zaščita pred dežjem

S seboj želite imeti dovolj, da vam bo udobno. Želite se prepričati, da je vaša lovska oprema za dež dejansko material, ki odvaja vlago. Še posebej, če lovite na zasneženem pobočju gore in tvegate, da se vaš sistem plastenja prepoji. 

Če se premočite lahko hipotermija lahko postane potencialna težava in lov boste morali skrajšati. Če lovska oprema ne vključuje nepremočljivih oblačil zagotovo ni kvalitetna. 

envelope