Najem plovila za nepozabne počitnice

Pri načrtovanju počitnic imamo na voljo izjemno širok spekter možnosti, a le redko zares raziščemo tiste opcije, ki nam ostajajo nekoliko skrite ob vseh klasičnih izkušnjah. Tudi obmorski turizem se osredotoča predvsem na lepo plažo in hotel z dobrim razgledom, pričakujemo še pestro dogajanje v poletnih večerih in razgibano kulinarično ponudbo. Vse to lahko seveda sestavi zelo atraktivno izkušnjo, a za kovanje nepozabnih spominov potrebujemo še nekaj več – pravo rešitev lahko ponudi najem plovila, ki počitnice zares popestri!

Pravzaprav nam najem plovila omogoča organizacijo počitnic povsem po svoje, sploh če se odločimo cel dopust preživeti na morskih valovih. Ne bo treba skrbeti za nočitve in prevoze, saj vse dobimo na krovu izbranega plovila. Takšne počitnice so idealne za družine in skupine, ki se želijo veliko družiti med sabo, hkrati pa odpirajo mnoge možnosti za različne izkušnje, saj je program povsem prilagodljiv.

Vsekakor pa je najem plovila tudi dobrodošla popestritev ob klasičnih počitnicah ob morju. Vsaj kakšen dan lahko namenimo plovbi po morju, če imamo to možnost – gotovo bo to zelo zanimiva in atraktivna izkušnja, še posebej za tiste, ki niso vajeni takšnih izletov. Ker imamo na voljo veliko možnosti za ugoden najem, lahko plovbo na različne načine vključimo na program dopusta.

All-inclusive najem plovila

Možnosti za najem se med seboj precej razlikujejo, a pri sproščenem dopustovanju običajno mislimo na all-inclusive najem plovila, s katerim ne bomo imeli veliko dela. Praviloma gre za najem jadrnice, ki je cenovno ugodna izbira, imamo pa na voljo še mnoga druga plovila, tudi najem jahte, če si želimo privoščiti posebej luksuzen oddih.

All-inclusive ponudbe za najem plovila so zelo atraktivne, še posebej če se odločimo za luksuzno jahto!

Pomembno pa je, da upoštevamo, kaj vse ponudba sploh zajema. S tega vidika se odločamo za tiste opcije, ki pokrivajo prav vse naše potrebe. Posebej pozorni smo na to, ali najem vključuje tudi skiperja, ali pa nameravamo plovilo upravljati kar sami. Dopust na morju je lahko zelo svoboden, če lahko plovilo upravljamo sami, a za to potrebujemo ustrezna dovoljenja. V mnogih primerih se za boljšo izbiro izkaže najem plovila s skiperjem, na ta način ni treba skrbeti za navigacijo in krmarjenje, posvetimo se svojim prostočasnim aktivnostim in uživamo v dopustu.

Poleg skiperja lahko ponudnik najema organizira tudi druge dobrodošle dodatke, ki jih koristimo ob samem najemu. Pogosto gre za hrano in pijačo na krovu, lahko tudi postrežbo s hostesami. Na voljo imamo nekatere možnosti izbire dodatne opreme za prijetno bivanje na plovilu, tudi dodatke za prosti čas in aktivnosti na morju.

Te ponudbe se lahko med seboj precej razlikujejo oziroma so v veliki meri prilagodljive. To pomeni, da lahko prav vsak svojo izkušnjo prilagodi svojim željam, gotovo bo moč najti zelo posrečene možnosti.

Najem plovila je običajno najem jadrnice

Značilna izbira je najem jadrnice s skiperjem, kar je za mnoge interesente gotovo najboljša možnost. Jadrnice imajo namreč nekatere odločilne prednosti.

V prvi vrsti je prednost za najem jadrnice cena. To plovilo je dokaj ugodno, pravzaprav so te ponudbe med cenejšimi, sploh v primerjavi z večjimi in kompleksnejšimi plovili. Tudi alternative, kot so katamarani, so praviloma dražje. A za najem jadrnice cena ni edina prednost. Ker je po teh plovilih veliko povpraševanja, je tudi ponudba zelo dobro razvita. To pomeni, da bomo dobili veliko možnosti, med katerimi lahko izbiramo za kar najboljšo izkušnjo. Odločimo se lahko za cenovno ugodno jadrnico, lahko pa najdemo tudi večje plovilo za večjo skupino. Na voljo so celo luksuzne jadrnice, ki ponujajo prav posebno izkušnjo in v nekaterih lastnostih posnemajo celo najem jahte!

Najem plovila je najcenejši, če se odločimo za jadrnico

Jadrnice so na morju zelo vsestranske, dosežejo lahko razne kotičke ob obali, pri tem pa nasploh ponujajo zelo prijetno izkušnjo. Vsekakor je to prava izbira za tiste, ki bi radi izkusili nepozabne počitnice na morju, pa tudi izkušeni mornarji bodo radi izbrali jadrnico.

Mamljive ponudbe za najem plovila

Morda bi si mislili, da je najem plovila dokaj kompleksen postopek, a v resnici je vse skupaj podobno najemu avtomobila. Pravzaprav je lahko postopek še bolj enostaven, saj skoraj vse uredimo kar preko spleta pri agencijah, ki združujejo ponudbo najema plovil s povpraševanjem.

Najprej seveda najdemo ustrezno plovilo, na voljo imamo jadrnice, katamarane, motorne čolne, jahte … Prepričamo se, da brskamo po plovilih, ki so na razpolago za datume, ki jih imamo v mislih. Primerjamo lahko tudi cene za najem plovila ter vse lastnosti različnih plovil in ponudbe. Že tu označimo tudi dodatne storitve, kot je najem skiperja. Preko spleta oddamo rezervacijo, nato dobimo dokumentacijo, ki jo podpišemo in vrnemo. S tem že opravimo praktično vse, kar je potrebno za najem plovila, nato se ob dogovorjenem datumu zglasimo na lokaciji in plovilo prevzamemo.

Dobre agencije te vrste poskrbijo za odlično izkušnjo, da nimamo težav pri uživanju nepozabnih počitnic. Kaj lahko se zgodi, da se bomo na ta način preživljanja počitnic hitro privadili in želeli bomo raziskati vse mogoče opcije, ki jih odpira najem plovila.

envelope