Oprema za motoriste ne dopušča kompromisov pri kvaliteti

Prav kvalitetna oprema je tista, ki nas na motorju ščiti pred poškodbami v primeru trka ali padca. A tudi ob normalni vožnji se močno zanašamo na opremo, ki varuje pred vetrom in neugodnimi vplivi iz okolja ter hkrati zagotavlja udobje in zbranost. Zato je oprema za motoriste ključnega pomena za varno in prijetno vožnjo – jasno je, da pri izbiri teh izdelkov ne bomo sklepali velikih kompromisov pri kvaliteti.

Potrebujemo kar nekaj različnih kosov opreme. Hitro lahko naštejemo nekaj značilnih izdelkov, to so čelade, motoristična oblačila, rokavice in čevlji. A oprema za motoriste vključuje še druge izdelke, ki jih najdemo v ponudbi motorističnih trgovin. Na KMC.si dobimo široko ponudbo, ki dobro odgovarja potrebam raznovrstnih motoristov.

Kvalitetna oprema za motoriste je lahko dražja od motorja

Morda si mislimo, da nakup opreme za motor ne bo tako zahteven, včasih iščemo celo kakšne popuste in želimo čim več prihraniti. A s tem sklepamo kompromise in sprejemamo tveganja, ki ne upravičujejo razlike v ceni. Veliko bolje je izbrati izdelke, ki nam bodo odlično služili in s tem upravičili našo investicijo.

Možno je, da bo oprema za motoriste stala več kot sam motor. Že kvalitetna motoristična jakna recimo nanese kakšnih petsto evrov, podobne so cene za dobre čelade. Ne smemo se prenagliti z nakupom motorja in nato misliti, da smo glavnino stroškov že odplačali, v tem primeru se pogosto zgodi, da bomo pri opremi varčevali. Bolje bo, da najprej kupimo dobro opremo in šele nato motor.

Nenazadnje potrebujemo nekaj opreme že pri opravljanju izpita za motor, tako da bomo imeli vsaj osnovne kose že pripravljene. Predvsem izkušeni motoristi z več leti prakse pa bodo opremo želeli občasno nadgraditi, tudi v tem primeru nam oprema za motoriste ne sme predstavljati stroška, temveč investicijo v večjo varnost in boljšo izkušnjo na cesti.

man-sport-motorcycle-outdoor-road

envelope