Otroške kopalke je treba premišljeno izbrati

Oprema za otroke nam nasploh predstavlja kar nekaj preglavic, če želimo za svoje malčke res izbrati najboljše. Posebej pozorni smo pri oblačilih, ki so lahko obremenitev za nežno otroško kožo. Zelo previdni moramo biti pri izbiri materialov, pri katerih cenimo udobje in dobro zaščito otroške kože. Tudi pri kopalkah imamo te prioritete, zato nikakor ni vseeno, katere otroške kopalke izberemo. Na tem področju se pogosto odločamo glede na to, katera oblačila imajo bolj atraktivne motive, izbiramo recimo kopalke z motivi priljubljenih risanih junakov – s takšno opremo bodo malčki gotovo zelo zadovoljni, a ni nujno, da bodo oblačila res primerna za svojo nalogo.

Pri kopalkah moramo upoštevati nekatere posebne premisleke. Gre za opremo, ki se uporablja v precej zahtevnih razmerah, sploh poleti, ko se soočamo z močnim soncem, slano vodo in drugimi obremenitvami. Izbiramo kvalitetne materiale, po možnosti kar prilagojene otroške kopalke, ki so posebej zasnovane za uporabo v zahtevnih pogojih.

Otroške kopalke z UV zaščito

Pomembna naloga staršev je ta, da otroke zaščitijo pred škodljivimi učinki UV žarkov. Za to uporabljamo različna sredstva, odrasli predvsem sončne kreme, pri otrocih pa se bolj zanašamo na oblačila. Tako so nam na voljo že kopalne majice z UV zaščito za dojenčke, pa tudi drugi malčki bodo imeli na voljo dobre možnosti pri izbiri poletnih oblačil. Vedno je seveda dobro priporočilo, da se pred močnim soncem umaknemo v zaprte prostore ali v senco, na prostem se ne zadržujemo v času največje sončne pripeke.

Kvalitetne otroške kopalke omogočajo brezskrbno preživljanje poletnega dopusta

Nasploh pa imajo otroške kopalke na plaži prav tako pomembno nalogo pri blokiranju UV sevanja, zato se v vsakem primeru splača izbrati kakovostno opremo za ta namen. Otroške kože namreč ne moremo drugače zaščititi, saj je precej občutljiva in ne prenaša dobro kreme za sončenje. Na voljo imamo sicer tudi posebne otroške izvedbe, a vsekakor je veliko bolj smiselno premisliti o rešitvah, ki ne obremenjujejo otroške kože, sploh pri dojenčkih. Tu so na izbiro kopalne majice z UV zaščito za dojenčke ter druge vrste kopalk, s katerimi učinkovito zaščitimo kožo pred škodljivimi vplivi UV žarkov.

Na tem področju najdemo kar dosti izbire, tako da se ne bo treba posebej omejevati. Tudi če se osredotočimo na kakšne specifične lastnosti oblačil, bodo otroške kopalke še vedno v široki ponudbi, ki našim zahtevam povsem odgovarja. Tako ne bo treba žrtvovati niti živahnih motivov, ki krasijo kopalke, če se najprej prepričamo, da gre za res kvalitetna oblačila, ki nudijo dobro zaščito pred soncem.

Druge prioritete za otroške kopalke

Seveda se ne moremo zanašati na to, da bodo otroške kopalke takoj ustrezne samo zato, ker imajo UV zaščito. Premislimo še o drugih prioritetah, ki jih imamo pri izbiri te opreme, nenazadnje pa se splača poseči še po drugih izdelkih, kot je recimo zaščitna kapa za sončne dni.

Gotovo bo na voljo vsa potrebna oprema, s katero dosežemo izvrstne učinke pri dopustovanju ob morju. Upoštevajmo le to, da so otroške kopalke pri uporabi izpostavljene različnimi obremenitvam – omenili smo sonce, a tudi slana morska voda lahko obremenjuje material, sploh če zastaja in se suši na tkanini. Poleg tega morajo biti kopalke tudi nasploh dovolj vzdržljive in fleksibilne, da se sproti prilagajajo na obremenitve pri otroški igri in čofotanju po vodi. To velja za vsa otroška oblačila, saj so malčki zelo razigrani, potrebujejo popolno mobilnost pri svojih oblačilih, prav tako pride kaj hitro tudi do kakšnih odrgnin in prask, ki lahko dodatno ogrožajo oblačila. Jasno je, da se bomo odločali za kakovostna in vzdržljiva oblačila, ki bodo kos tudi takšnim obremenitvami.

Na voljo so kvalitetne otroške kopalke, ki zadostijo tem prioritetam. Odločamo se za modele v različnih izvedbah in velikostih, kar najbolje odgovarja našemu otroku. Na koncu pa se seveda splača izbrati kopalke, ki so tudi zanimive za otroške oči, z barvitim motivom ni nič narobe, če ta ni prioriteta, temveč ga izberemo šele po tem, ko smo se pri izbiri že omejili le na ustrezne izdelke. Podobno velja za drugo opremo.

Otroške kopalke in druga oprema za na plažo

Na plaži uporabljamo tudi drugo opremo, s katero se dobro zaščitimo pred soncem. Kar nujne so recimo kape, dobra zaščitna kapa dopolnjuje kopalke in kopalne majice. Ne pozabimo, da je prav glava najbolj izpostavljena soncu, pregrevanje pa lahko povzroči še dodatne težave. 

Malčki na morju potrebujejo otroške kopalke in nekaj dodatne opreme

Nadalje se poslužujemo tudi drugih izdelkov, ki so lahko zelo posrečeni za te naloge. Zanimiva alternativa običajnim poletnim oblačilom so recimo otroški kopalni plašči, ki jih tako ali tako uporabljamo, ko se odpravimo na morje, lahko pa jih vzamemo s seboj tudi na plažo. So zelo udobni in prijetni, hkrati nudijo odlično zaščito pred soncem, saj prekrijejo celega otroka. Prav tako so otroški kopalni plašči zelo praktični, če je otrok moker po prihodu iz morja in se ne more povsem obrisati z brisačo ter se želi še dodatno posušiti, tudi otroške kopalke se bodo tako hitreje posušile.

envelope