Primerjava spletnih trgovin z oblačili

Zavedamo se, da je na trgu ogromno različnih spletnih trgovin z oblačili – nekatere so dražje saj zastopajo le visoke blagovne znamke, na drugi strani pa so trgovine s cenejšimi izdelki bodisi uvoženi iz Italije, Kitajske, Pakistana ipd. 

trgovina z oblačili

ženska kupuje na spletni tgrovini oblačila

Vsi smo že verjetno v svojem nakupovelnem cikli zamenjali oziroma probali različne blagovne znamke, različne ponudnike oblačil, nakupovali v različnih spletnih trgovinah.

 

Kaj ste ugotovili vi?

 

So spletne trgovine s cenejšimi produkti res najslabše kakovosti?

Poceni oblačila nekvalitetna?

 

Količina spletnih trgovin je zadnje čase, sploh zaradi obdobja korone, ko smo vsi doma, izjemno v porastu. Lahko bi rekli da rastejo kot gobe po dežju. Potrošniki so se v tem obdobju morali privaditi, da svoje nakupe opravijo iz udobja domačega naslonjala, zato so prodajalci svojo ponudbo prestavili na splet.

 

S tem smo skoraj čez noč dobili poplavo spletnih trgovin, ki se med sabo lahk izjemno razlikujejo.

 

Komu zaupati?

 

Včasi je veljalo, da so poceni izdelki ne kvalitetni, vendar danes temu zagotovo več ni tako. Vsi trgovci se v boju za čim večji tržni delež borijo z vsem kar lahko. Nekateri vlagajo v marketing (kot je to pred kratkim naredil AboutYou), da si tako zagotovijo vidnost na spletu, spet drugi pa znižajo cene oziroma ne nastopajo na trgu z večjimi maržami, saj verjamejo, da bo to potrošnike privabilu k nakupom.

 

Poceni spletne trgovine z ženskimi ali moškimi oblačili zagotovo nimajo zgolj ne kvalitetnih izdelkov.

 

No.. vsaj večina jih nima.

Kako prepoznamo spletno trgovino s kvalitetnimi oblačili?

 

Na to vprašanje nikakor nimamo enoznačnega odgovora, saj so trgovci v današnjih časih že postali pravi “mojstri” v lepi predstavitvi, med tem ko se v sami globini skriva milo rečeno “slaba roba”.

 

Slike oblačil

Ko odpremo spletno trgovino in naletimo na izdelek, ki ima smo eno sliko, na njej ženska druge rase, slika pa slabe kvalitete.

 

Kaj pravite? 

 

Je to slab znak?

 

Zagotovo!

Vi kot potrošnik si vsekakor zaslužite kupovati na spletni trgovini, ki ima izdelke predstavljene kot se šika. Nekako je nenapisano pravilo – če ponudniki prodajajo kvalitetne produkte si praviloma vzamejo čas in produkte dobro poslikajo. V tem primeru slike oblek, hlač, pajkic, bluz, tunike, … niso slabe kvalitete, pač pa dobro predstavijo produkt.

 

Opisi izdelkov

Ste že kupovali na spletni trgovini, ki ima opise izdelkov dolge, venda ti niso berljivi, pač pa se zdi, kot bi bili prevedeni z Google prevajalnikom? Ponovno bi rekli, da je to slab znak.

Po drugi strani spletna trgovina z oblačili, ki ima le generične opise, nima pa prilagojenih opisov za vsak izdelek ločeno – spet alarm 🙂

 

Predlagam vam, da kupujete v spletni trgovini, ki ima slike, opise izdelkov ipd. Urejeno kot se šika.

 

Spletna trgovina Ariya

trgovina ariya

vhod v Ariya trgovino

Spletna trgovina Ariya je (https://ariya-store.com/) primer spletne trgovine, s kvalitetni mi, poceni izdelki za vse postave – tudi za močnejše. Ponujajo različne obleke, tunike, bluze, ženske pajkice, hlače ipd. Če obiščete njihovo spletno trgovino ariya-store.com boste videli, da so cene skoraj da najcenejše v primerjavi z marsi katero spletno trgovino v Sloveniji.

 

Kaj pa kvaliteta? V Ariyi pristajajo na kroje izpod rok slovenskih in italijanskih modnih oblikovalcev. Njihovi produkti so trpežni, rastegljivi, šivi so dobro vkrojeni, barve se ne spirajo, potiski na oblačilih se obržijo, majice in bluze ne zbledijo.

 

Vse to se zagotovo odraža tudi na njihovi trgovini. Njihove slike so pristne in prikazujejo podrobnosti oblačil iz katerih lahko sami razberete, da so kvalitetni. 

 

Na trgu so že nekaj let in v vsem tem času je izjemno veliko število zadovoljnih kupcev trgovino Ariya podprlo kot najboljšo spletno trgovino, ko so primerjali ceno in kvaliteto.

 

Aryja ne prodaja visokih blagovnih znamk, saj se zavedajo, da si ženske zalužijo lepe kroje, kvalitetna oblačila po ugodnih cenah, ki jih nemalokrat tudi znižajo.

 

Kaj odlikuje zaupanja dobro trgovino?

 

Še preden kupimo obstaja še nekaj dejavnikov, ki odlikujejo zaupanja vredno spletno trgovino. Ste že kdaj kupovali na spletni trgovini oblačila, potem pa je nastal problem, ko bi morali izdelke vrniti?

 

So vam zaračunali vračila izdelkov? Je bila njihova podpora slaba? Niste vedeli kako izdelke sploh vrniti? Ste dobili denar nazaj? 

 

V sloveniji, sploh pa tujini se najdejo spletne trgovine, ki imajo izjemno slabo poskrbnjeno za uporabniško izkušnjo. Pred nakupom se zato dobro pozanimajte kakšno podporo imajo, ali je možno izelke vrniti, ali je potrebno za vračila doplačati, koliko časa traja, da dobite izdelke nazaj. Dobro je tudi, da vam pošljejo isti izdelek nazaj v morda drugi velikosti, da vam tako prihrani čas ipd. 

 

V spletni trgovini z Oblačili Ariya imajo to izjemno dobro poskrbljeno. Vsak izdelek, ki ga kupite na https://www.ariya-store.com/, ga lahko v roku 14 dni vrnete in denar vam v izjemno kratkem času nakažejo nazaj na vaš TRR. Obrazec za naročilo se nahaja na njihovi spletni trgovini. Ob tem naj poudarim, da so dosegljivi na fizični lokaciji v Lendavi, na spletni trgovini imajo objavljeno telefonsko številko za naričila, ceno chat imajo na spletni trgovini. 

 

Vse to so pokazatelji, da je trgovina zaupanja vredna. 

 

Predlagamo seveda vam, da se ne poslužujete spletnim trgovinam, kjer nimajo podpore kupcem, nimajo objavljenih možnosti za vračilo blaga, nimajo svojih podatkov, e-maila.

Zaključek

Seveda vam želimo, da se sami odločite na kateri spletni trgovini boste kupovali in na katere blagovne znamke boste prisegali. Vsekakor vam v redakciji želimo obilo veselega brskanja in čim boljšo uporabniško izkušnjo brez prevar in slabih izkušenj.

 

Uspešno!

envelope