Rezervni filtri za prezračevanje

Prezračevalni sistemi skrbijo za to, da imamo čist in svež zrak. A pri tem so še bolj neposredno udeleženi filtri, ki prečiščujejo zrak in preprečujejo vdor raznovrstnih vsiljivcev v naš dom. 

Povsod, kjer želimo vzdrževati pretok zraka in ustvariti prijetno okolje s prezračevanjem, moramo poskrbeti za to, da so tudi filtri za prezračevanje dobro pripravljeni na to nalogo.

Kar pogosto se zgodi, da na filtre nekoliko pozabimo. Delovanje prezračevalne naprave lahko enostavno preverimo, prav tako bomo hitro ugotovili, če je z njo kaj narobe, če se pokvari ali poškoduje. 

Težje pa bomo ugotovili, v kakšnem stanju so filtri. Tu ne bo kakšne velike opazne spremembe, temveč se posledice postopoma kopičijo, kvaliteta zraka pa pada. Ravno zato je priporočljivo, da se filtri za prezračevanje redno menjajo. Na srečo lahko enostavno in poceni dobimo kvalitetne nadomestne filtre, to ponudbo ima trgovina Enetsi.

Filtri za prezračevanje odločajo o kvaliteti zraka

Pri izbiri prezračevalnega sistema smo običajno veliko bolj pozorni na zmogljivosti same naprave in na druge lastnosti, s katerimi se ti sistemi ponašajo. A ker imajo ravno filtri ključno vlogo pri tem, kako dobro bo prezračevanje delovalo in kako čist zrak bomo imeli v stanovanju, se splača nekaj pozornosti posvetiti tudi njim.

Filtri za prezračevanje morajo biti primerno pripravljeni na svoje delo. Pričakujemo, da bodo zaustavili vdor različnih vsiljivcev. Skrbijo za to, da v stanovanje ne zaidejo smeti, prah, umazanija in podobno. 

filter-paul-zehnder

A prav tako zaustavljajo cvetni prah, pršice in škodljive mikroorganizme, razne alergene in patogene, v končni fazi pa tudi pline, dim in neugodne vonjave.

Jasno je, da imajo prav filtri za prezračevanje ključno vlogo pri zagotavljanju kvalitete zraka v stanovanju. Zato se splača dobro skrbeti za odlično pripravljenost filtrov, redno jih menjamo, tudi če še ne opazimo kakšnih težav pri prezračevanju. 

Že ob izbiri prezračevalne naprave se pozanimamo tudi o tem, kako pogosto je treba menjati filtre, koliko stanejo nadomestni filtri in kje jih lahko dobimo.

Najlažje dobimo filter Paul in druge priznane znamke

Pri teh premislekih se lahko pojavijo presenetljivo velike razlike. Predvsem je treba izpostaviti to, da so filtri nekaterih znamk enostavno dobavljivi, v ponudbi najdemo veliko nadomestnih filtrov. 

Druge znamke, ki niso tako uveljavljene, nimajo toliko ponudbe in bomo nadomestne filtre morda težko našli, sploh če uporabljamo kakšne starejše modele njihovih prezračevalnih naprav.

Ravno zato se splača izbirati opremo uglednih znamk, tudi če je ta nekoliko dražja. Gotovo bomo recimo filter Paul brez težav našli v ponudbi nadomestnih delov, pravzaprav bomo že ob nakupu prezračevalne naprave dobili rezervne filtre za enostavno zamenjavo. 

Tako nam filter Paul vedno ponuja kar najboljše izhodišče za prezračevanje hiše, saj bomo lahko pravočasno zamenjali stari filter.

Filter Paul se odlično izkaže v zahtevnih razmerah

Dobavljivost nadomestnih delov je ključnega pomena predvsem pri prezračevanju v bolj zahtevnih razmerah. Na to le redko pomislimo, a filtri so lahko veliko bolj obremenjeni, če živimo v neugodnem okolju. Dober filter Paul je zato ključnega pomena, če imamo v okolici hiše veliko drobnega materiala, ki kroži po zraku. 

Če živimo v prašnem okolju, blizu kakšnih cest, v industrijski coni ali v kakšnem drugem neugodnem okolju, je zelo pomembno, da redno menjamo filtre, torej moramo imeti tudi dostop do kvalitetnih nadomestnih delov.

Na srečo lahko dobre filtre brez težav najdemo tudi na spletu. Na spletu nam filter Paul ponuja trgovina Enetsi, ki zastopa tudi druge priznane znamke. Vedno lahko računamo na to, da bodo kvalitetni filtri hitro dobavljivi, tako da bomo dobro pripravljeni tudi na zahtevne razmere in večje obremenitve pri prezračevanju. 

V spletni trgovini bomo našli široko selekcijo različnih modelov, ki ustrezajo priljubljenim prezračevalnim napravam uglednih znamk, kot sta Paul in Zehnder.

envelope