Sodobni inox dimniki so odlični za vaš dom

Dandanes so izredno aktualni moderni in estetsko izdelani inox dimniki, ki po kvaliteti enostavno konkurirajo klasičnim zidanim dimnikom, ki jih imamo v Sloveniji še vedno najraje. Kot smo že omenili, so po kakovosti precej podobni zidanim dimnikom, le da zavzamejo manj prostora, da se hitreje postavijo in so tudi cenovno veliko bolj ugodni. Ravno zato se vedno več ljudi odloči za inox dimnik in ne več za zidanega. 

Če primerjamo njihov izgled, lahko seveda rečemo, da so zidani dimniki veliko lepši, vendar pa so tudi inox dimniki zelo natančno in elegantno izdelani. S svojimi različnimi barvami se brez težav ujamejo z različnimi tipi hiš. 

Kako so izdelani inox dimniki?

Inox dimniki so lahko dvoslojni ali troslojni in so pogosto zaprti v različnih vrstah ovojev. Običajno so obkroženi z zidanim ohišjem dimnika, stranskim okvirjem ali včasih celo v leseni konstrukciji, da bi povečali njegovo estetsko vrednost in privlačnost. 

V dvoslojnem kovinskem dimniku je izolacija med stenami, medtem ko v troslojnem dimniku plasti stene med seboj vsebujejo zrak, katerega namen je zagotoviti izolacijo in odvajati toploto. 

Pomen nerjavečega materiala

Inox dimniki iz nerjavečega jekla so pogosto všeč številnim lastnikom domov, ker je večini od njih res všeč visokotehnološki videz teh dimnikov. Slaba stran teh dimnikov je, da niso tako prilagodljivi kot zidani dimniki. Običajno so omejeni na kote 15 in 30 stopinj, vendar jih brez večjih težav lahko namestite tudi sami.

Za različne tipe kovinskih odprtin, ki se uporabljajo v teh dimnikih, je običajno značilna vrsta goriva, ki ga izčrpajo. Vsak dimnik mora biti karseda čim bolj varen, saj varuje celoten dom pred požarom. Ravno zato moramo pri nakupu paziti na kakovost in kvaliteto. Le najboljši inox dimniki bodo dolgo brez težav delovali in varno odvajali dim in saje. 

envelope