Univerzalni Menabo strešni nosilci za avtomobile

Avtomobil je vsestransko vozilo, ki ga ne uporabljamo le za prevoz v službo in nazaj. Pogosto pomaga tudi pri raznih drugih opravkih, sploh če lahko v prtljažnik naložimo veliko tovora. Tisti, ki svoj avto pogosto uporabljajo za prevoz tovora, bodo gotovo z zanimanjem preverili tudi možnosti namestitve dodatnega kovčka na streho vozila, saj tako uspešno povečamo tovorno kapaciteto, ne da bi potrebovali več prostora v notranjosti avta. Delo nam močno poenostavijo Menabo strešni nosilci, ki ustrezajo vsem mogočim vrstam vozil. To so univerzalni nosilci, ki jih lahko zelo dobro izkoristimo, če potrebujemo več prtljažnega prostora.

Takšna oprema je zelo dobrodošla za tiste, ki občasno potrebujejo več kapacitete za prevoz kakšne posebne opreme. Strešni kovčki ne ponujajo le dodatne prostornine, temveč so oblikovani tako, da vanje lahko pospravimo opremo, ki sicer ne bi šla v prtljažnik. Predvsem so to kakšni dolgi predmeti, recimo smuči, vesla in podobno. Poleg tega Menabo strešni nosilci ponujajo možnost namestitve druge opreme za prevažanje tovora na strehi, ni nujno, da je to kovček. Tako lahko prevažamo tudi kolesa, plovila in drugo opremo.

Menabo strešni nosilci so praviloma boljša izbira od raznih alternativ

Menabo strešni nosilci so enostavni za uporabo

Glavna prednost strešnih nosilcev za avto je gotovo v tem, da nam močno poenostavijo prevažanje okornega tovora. To pa nam ne pomaga dosti, če je namestitev samega nosilca zahtevna in zamudna. Na srečo so univerzalni nosilci zelo dobro prilagojeni svojemu namenu in nam omogočajo, da delo opravimo hitro in brez posebnega truda. 

Z nekaj spretnosti bo nosilec na streho svojega avta namestil vsak, ki zna uporabiti priloženi imbus ključ ter prebrati navodila. Prepričati se moramo le, da Menabo strešni nosilci res odgovarjajo vozilu, ki ga imamo. Že res, da gre za univerzalen nosilec, a vseeno tak nosilec seveda ustreza le avtom, ki nosilec sploh lahko imajo. Namesti se na strešne sani, lahko se uporablja tako z dvignjenimi kot z integriranimi strešnimi sanmi.

Če imamo avto ustrezno pripravljen, namestitev nosilca ne bo zahtevna. V kompletu je le nekaj kosov, s katerimi pričvrstimo dva prečna nosilca na strešne sani. S samimi nosilci torej ne bo posebnega dela, poleg tega je treba to opraviti le enkrat. Nosilec običajno pustimo kar na strehi, tudi če ne prevažamo tovora.

Drugače je s strešnimi kovčki in drugo opremo za prevažanje tovora. Prepričati se moramo, da bo tudi to opremo možno enostavno namestiti, hkrati pazimo še na to, da jo lahko enostavno tudi pospravimo, ko ni v uporabi. 

Menabo strešni nosilci za strešne kovčke.

Običajno na takšen nosilec namestimo strešni kovček, ki skrbi za prevažanje tovora. Včasih sicer lahko namestimo tovor kar na sam nosilec ali pa uporabimo kakšno drugo opremo, a kovčki so najbolj priljubljeni, saj so tudi vsestransko uporabni.

Menabo strešni nosilci podpirajo uporabo raznovrstnih kovčkov, tako da lahko pričakujemo, da z uporabo te opreme ne bo velikih težav. Idealna izbira je seveda strešni kovček Menabo, a praviloma so vsi kovčki dobro pripravljeni na namestitev na univerzalne nosilce. Gre za podoben postopek, konstrukcijo kovčka moramo pričvrstiti na prečna nosilca. Nekateri kovčki imajo tudi drugačne sisteme za namestitev, a vedno proizvajalci ciljajo na to, da je postopek namestitve prijazen do uporabnika, predvsem pa hiter in enostaven.

Menabo strešni nosilci omogočajo prevoz razne opreme na strehi

Pazimo na to, da bomo lahko kovček s strehe tudi odstranili. Menabo strešni nosilci so elegantni in jih lahko brez skrbi pustimo na strehi, kovčki pa so nekoliko bolj okorni in pri vožnji lahko motijo. Če tovor z njimi prevažamo le občasno, jih je vsekakor pametno pospraviti. Če je nameščanje in odstranjevanje kovčka dovolj enostavno, pa tako ali tako ne bo velikih problemov in lahko brez težav kovček pospravimo vedno, ko ga nekaj časa ne bomo potrebovali. Ni sicer nujno, da bodo strešni kovčki kak problem pri vožnji, povsem enostavno lahko vozimo tudi s praznim kovčkom na strehi. Kovčki so aerodinamično zasnovani in ne naredijo veliko več upora, tudi poraba goriva ne bo bistveno večja. Sploh če se odločimo za strešni kovček Menabo, ki je povsem prilagojen uporabi na takšnih nosilcih.

Menabo strešni nosilci za drugo opremo

Tisti, ki ne uporabljajo strešnih kovčkov, bi pa radi na nosilec namestili drugo opremo, se morajo vnaprej pozanimati, ali tej opremi ustrezajo tudi Menabo strešni nosilci. Verjetno bo oprema zasnovana tako, da se brez težav namesti na univerzalni nosilec, ni pa to nujno.

Strešni kovček je priljubljena izbira, zato proizvajalci nudijo zelo praktične rešitve te vrste. Če se odločamo za kakšne druge nosilce, uporaba morda ne bo tako enostavna. A še vedno imamo opravka s podobnimi izzivi in tudi proizvajalci se trudijo ponuditi opremo, ki ne bo zahtevna za uporabo. Tako lahko Menabo strešni nosilci podpirajo tudi razno drugo opremo, recimo nosilce za kolesa in plovila. Ponudba je precej pestra in omogoča, da z avtom prevažamo razno opremo, tudi kakšen tovor, ki ga sicer nikakor ne bi mogli prepeljati v notranjosti avtomobila. Še večji potencial imajo takšni nosilci na kombijih in drugih večjih vozilih. 

envelope