V tunike so bili odeti že Rimljani

Nekatera oblačila za ženske se znajdejo v prav vsaki garderobni omari predstavnic nežnejšega spola. Med njimi so zagotovo tudi tunike, ki na sploh veljajo za zelo priljubljen kos. Dejstvo pa je, da so takšna oblačila nosili že davni preteklosti. V tunike so se odevali že Rimljani. Zanimiv podatek je ta, da so tedaj takšna oblačila nosili tako ženske kot tudi predstavniki močnejšega spola. Lahko celo rečemo, da je bila tunika najbolj osnovno oblačilo Rimljanov.

Rimske tunike za moške so segale do kolen, ženska tunika pa je morala biti praviloma precej daljša – neredko je segala povsem do tal. Za ženska tovrstna oblačila je pogosto veljalo tudi to, da so imela dolge rokave. V hladnejšem času so Rimljani nosili tudi do dve ali tri tunike naenkrat. Na takšen način so se lahko primerno ogreli. Cesar Avgust, ki je bil precej koščene postave, je na primer hkrati nosil tudi do štiri tunike.

Tunike imajo izjemno dolgo zgodovino

Tunike v sodobnem času

V današnjem času tunika velja za ženski kos oblačila, ki je nekoliko drugače zasnovan kot tisti iz davne preteklosti. Mnogi med vami bi si upali trditi tudi to, da so današnje tunike še lepše ter privlačnejše na pogled. Še posebej to velja za elegantne tunike, ki jih lahko povsem brez pomislekov oblečemo tudi za izjemno pomembne dogodke, kot so na primer poroke.

Ključna prednost sodobno zasnovanih tunik je tudi ta, da se lahko nosijo v prav vseh letnih časih. Je pa res, da so zimske tunike izdelane iz povsem drugačnih materialov kot na primer poletne oziroma tiste, ki jih predstavnice nežnejšega spola oblečejo v toplejšem obdobju leta. Odlična novica je tudi ta, da vam je takšen kos oblačila v resnici na voljo v prav vsaki dobro založeni prodajalni z oblačili. A pri izbiri bodite kar se da zahtevni. Ne bodite pozorni le na ceno, temveč predvsem na materiale in na velikost. Ni namreč vseeno, ali izberete povsem ugodno tuniko, ki jo boste oblekli morda le enkrat, ali kos oblačila, ki vam bo odlično služil več sezon. Izbira kakovostne elegantne tunike vas bo vsekakor stala nekaj evrov več, a si boste pri nošenju še toliko bolj hvaležni.

V bogati ponudbi s tunikami je moč opaziti najrazličnejše barvne odtenke. Kljub temu pa večina žensk še vedno najraje posega po tunikah v nevtralni barvi, kot sta na primer črna ali bela. Če je tuniki dodana še kakšna čipka ali drug modni dodatek, takšen kos oblačila lahko izgleda vrhunsko. Po drugi strani pa so izjemno priljubljene tudi pisane tunike. To predvsem velja za poletni čas, ko v množici želimo izstopati tudi s prijetnimi in toplimi barvami. A ne glede na to, kateri barvni odtenek vas najbolj mika, je najpomembneje to, da se v tuniki odlično počutite, kar pa seveda ni težko doseči.

Tunike se lahko odlično kombinirajo z različnimi kosi oblačil

Kaj najraje nosite v kombinaciji s tuniko? Vaš odgovor je najverjetneje odvisen tudi od tega, kako dolga je v resnici vaša izbrana tunika. Kombinacija pa je ne nazadnje odvisna tudi od tega, ali ste si izbrali tuniko z dolgimi ali kratkimi rokavi.

Na sploh velja, da se tunike lahko odlično ujamejo s pajkicami. Slednje pa so v zadnjem času postale pravi hit in nekatere ženske so jih celo popolnoma zamenjale s hlačami, kavbojkami in drugimi podobnimi kosi oblačil. Vsekakor pa že zdaleč ni vseeno, kakšne pajkice nadenete pod tuniko. Pisane tunike narekujejo izbiro pajkic v nevralni barvi. Po drugi strani pa si lahko pod belo tuniko privoščite pajkice intenzivnih pisanih barv. Sicer pa domišljija sodobne ženske res ne pozna meja.

Najbolje se tunike obnesejo kot lahkotno poletno oblačilo, tudi za otroke

Če so tunike primerno dolge, v resnici delujejo kot obleke. V tem primeru so zadosti že hlačne nogavice, v poletnem času pa so vaše noge lahko povsem gole. Nič pa ne bo narobe, če boste s tuniko kombinirale tudi kavbojke ali pa elegantne hlače. Nekoliko je treba paziti pri izbiri barvnega odtenka. Vsekakor ne pozabite niti na povsem ustrezno velikost. V premajhni tuniki boste videti kar nekaj kilogramov težji, v preveliki pa se prav zagotovo ne boste počutili preveč privlačno.

Koliko denarja ste pripravljeni odšteti za tunike

Omenili smo že, da so tunike lahko različno drage. Poceni tunike vas lahko stanejo celo manj kot deset evrov. Te so vam dandanes na voljo že skorajda na prav vsakem koraku. Je pa res, da so takšne tunike bistveno manj kakovostne in da jih boste najverjetneje nosili le eno sezono ali pa še to ne. Po drugi strani pa lahko nekatere tunike dosežejo tudi kar precej visoko ceno. Še posebej drage so tiste, na katerih je napisano ime priznanega proizvajalca oziroma blagovne znamke. Večina med vami zagotovo ne bo posegala po takšnih. Obstajajo pa še tunike, ki so cenovno povsem dostopne, a še vedno izjemno kakovostne.

Po drugi strani pa sploh ni nujno, da poceni tunike ne bi bile dovolj kakovostno izdelane. Treba pa je seveda najti ponudnika, ki vam takšen nakup omogoča. Veliko dobre ponudbe lahko na primer najdete v spletnih prodajalnah z oblačili.

envelope