Varen odkup avtomobilov

Na trgu je veliko število preprodajalcev rabljenih vozil, ki v oglasih obljubljajo nekaj, v realnosti pa se lahko pokaže popolnoma druga zgodba in vozilo sploh ni takšno, kot bi moralo biti. Prvi korak je zato obisk uradnih zastopnikov znamk, ker le ti s svojim imenom in organizacijo jamčijo za tisto, kar je napisano o posameznem rabljenem vozilu. Pri tem so predvsem pomembni podatki o zgodovini servisiranja in realno prevoženih kilometrih. Odkup avtomobilov mora biti opravljeno premišljeno in previdno.

Kaj je pomembno pri odkupu avtomobilov?

Odkup avtomobilov je samo po sebi zelo priljubljeno. Vendar pa se ljudje pogostokrat uštejejo, saj po domače povedano kupijo ”mačka v žaklju”. Odkup avtomobilov lahko kaj kmalu postane zelo rizično, če o zadevi prej zares dobro ne premislite. Vozilo, ki ima v nekem časovnem obdobju več kilometrov, je voženo na daljših razdaljah, ima manj  zagonov in je ob rednem servisiranju celo bolje tehnično ohranjeno. Običajno se potem prve informacije o rabljenem vozilu pridobi na različnih spletnih portalih, kjer si lahko stranka sama  izbere želene lastnosti in tehnične podrobnosti določenega  vozila. Pomembno pa je še, da stranka vozilo temeljito preveri.

Odkup avtomobilov bo zagotovo najbolj varen, če to opravite pri preverjenemu ponudniku, ki jamči za svoje besede oziroma za vozilo, ki ga prodaja.

Pri odkupu avtomobilov bodite pozorni tudi na testno vožnjo

S testno vožnjo  boste ugotovili, kako se vozilo obnaša na cesti. Najbolje je, da je motor pri zagonu hladen, steči mora gladko, brez nepotrebnih sunkov in ropota. Pri speljevanju morate biti pozorni na prijemanje sklopke in pozneje na delovanje menjalnika in pretikanje med prestavami. Servovolan se mora v obe strani obračati lahkotno, brez zatikanja ali pokanja.

Večina avtomobilov pri pooblaščenih prodajalcih, kot je BP avto, ima zelo dobro ohranjenost, zato se za odkup avtomobilov ne odločite prenaglo in prehitro oziroma ne odločite se za prvo osebo, ki vam ponuja svoj rabljeni avtomobil.

envelope