Vaše telo potrebuje razvajanje – privoščite mu ga!

Za svoje telo skrbimo na različne načine, le redko pa pomislimo na to, da je pravzaprav tudi razvajanje del skrbi za zdravo življenje in dobro počutje. Telo moramo tudi razbremeniti, ga sprostiti in pripraviti na nove izzive, tako da je pametno včasih izkoristiti kakšne priložnosti za nežno razvajanje in počitek, sploh če se nam tu ponujajo dobre možnosti, kot je recimo masaža.

Poleg tega pa imamo na voljo tudi druge opcije, s katerimi naslovimo kakšne specifične težave. Pogosta izbira je fizioterapija, ki je lahko zelo učinkovita v primeru mnogih tegob. Namesto, da bi se stalno soočali z bolečinami in trpeli zaradi kakšnih lažjih poškodb, lahko s fizioterapijo dosežemo izvrstne rezultate, ne da bi bil za to potreben dolgotrajen medicinski postopek.

Tudi fizioterapija je lahko razvajanje

Pogosto se fizioterapija izvaja ob kakšnih poškodbah, predvsem v sklopu okrevanja na dolgi rok. A če se seznanimo s to ponudbo, bomo odkrili še druge dobrodošle možnosti, ki bodo zelo zanimive. Svet zdravja ponuja zbirko različnih tretmajev, s katerimi dobro poskrbimo za svoje telo, hkrati pa se ob tem tudi sprostimo in napolnimo svoje baterije.

profesionalna-fizioterapija

Prednosti fizioterapevtskih storitev ne vključujejo le blaženja bolečin in odpravljanja posledic kakšnih poškodb. Tudi v vsakdanjem življenju se namreč srečujemo z obremenitvami in tegobami, zaradi katerih se ne počutimo tako dobro in naše telo morda ni tako dobro pripravljeno na nove izzive. Zato je pametno spoznati tudi dodatne opcije, ki jih ponuja fizioterapija. Najboljše ponudbe bomo deležni v večjih centrih, kjer se ukvarjajo z različnimi tretmaji glede na potrebe vsakega posameznika. Pogosto najdemo na istem mestu tako fizioterapijo za poškodbe kot tudi dodatne storitve, s katerimi se telo sprosti in razvaja.

Vse to so zanimive možnosti, ki jih lahko izkoristi vsak. Fizioterapija se opravlja samoplačniško brez recepta, tako se odpira široka paleta tretmajev, s katerimi bomo gotovo zelo zadovoljni.

Masaže so del skrbi za zdravo telo

Pogosto si masažo predstavljamo le kot razvajanje. Ob njej se vsekakor sprostimo, a to ni nujno edini učinek tovrstnega tretmaja. Lahko pričakujemo tudi druge rezultate, ki bodo morda v veliko pomoč, če se srečujemo z utrujenostjo, bolečinami in celo poškodbami.

masaza-za-sprostitev

Navsezadnje je tudi masaža oblika manualne terapije, s katero lahko naslovimo določene bolečine, poškodbe in druge tegobe. Tudi v primeru, da se masaže udeležimo le za sprostitev, bomo koristili preostale pozitivne učinke na telo. Najbolj opazna je sprostitev mišic, z masažo lahko iz telesa preženemo utrujenost, napetost in posledice vsakodnevnih obremenitev. Nekoliko se spočijemo, telo pa se pripravi na nove izzive. Sproščene in pripravljene mišice nam dajejo energijo in moč za vsakdanje naloge in kakšne posebne izzive, vse to pa lahko dosežemo prav z masažo.

Kakšne masaže so najboljše?

Tako kot pri fizioterapiji tudi pri masažah obstaja veliko različnih tretmajev, s katerimi naslovimo potrebe vseh posameznikov. Na Svetzdravja so predstavljene masaže, ki prinašajo koristne učinke, predvsem pa pomagajo pri sprostitvi.

Med najbolj priljubljenimi izbirami je klasična masaža, ob kateri vedno vemo, kaj pričakovati. Gre za prijeten in sproščujoč tretma, ki je sinonim za razvajanje telesa. Hkrati pa gre za koristno terapijo, ki sprošča in regenerira mišice, spodbuja delovanje limfnega sistema, olajša tudi napetost in izboljša delovanje živčevja.

Pri nas so precej priljubljene tudi refleksne masaže, ki vplivajo na telo z masažo refleksnih točk. Pogosto se izvaja refleksna masaža stopal, lahko pa najdemo refleksne točke tudi drugod po telesu. S takšno masažo lahko naslovimo specifične tegobe in pomagamo pri bolečinah, poškodbah in slabemu počutju.

Ponudniki masaž imajo pogosto zasnovane različne tretmaje, ki so do neke mere prilagodljivi. Izberemo lahko masažo celega telesa, lahko pa delno masažo. Razlikujejo se tudi trajanja tretmajev in drugi detajli. V vsakem primeru pa pričakujemo razvajanje telesa in sprostitev duha, zato je vsekakor priporočljivo izkoristiti možnost za tak tretma.

McKenzie terapija se opravlja kar doma

Ponudba fizioterapevtov je zelo prepričljiva predvsem za tiste, ki iščejo rešitev v primeru bolečin in poškodb. Ni pa nujno, da bomo vedno iskali klasično fizioterapijo, najdemo lahko tudi tretmaje, ki so zasnovani za kakšne posebne primere. Ena izmed možnosti je McKenzie terapija, ki se zelo prikupi vsem, ki želijo kar sami najbolje poskrbeti za svoje zdravje.

mckenzie-masaža

Vsekakor se mora tudi terapija po metodi McKenzie izvajati v sodelovanju z usposobljenim in izkušenim terapevtom. Prvi korak takšne terapije je namreč priprava pravega načrta. Vključuje testiranje in diagnozo težav ter pripravo vaj, s katerimi bo možno ublažiti bolečine in spodbuditi regeneracijo telesa. Nato McKenzie terapija zahteva domačo vadbo po predpisanem programu. Vadba ni posebej zahtevna, pravzaprav je tretma zastavljen zelo minimalistično. Terapevt pripravi le nekaj osnovnih vaj, običajno eno ali dve vaji, kar je idealno za pomoč pri specifičnih težavah. Tako se sestavi program, s katerim kar sami doma skrbimo za svoje zdravje. McKenzie terapija se opravlja z domačim delom, vaje opravljamo večkrat na dan po nekaj minut. Tako lahko svoje telo uspešno razbremenimo, preprečimo stopnjevanje obremenitev in odpravimo bolečine. McKenzie terapija je koristna tudi pri dolgoročni rehabilitaciji in okrevanju po poškodbah.

McKenzie terapija na dolgi rok

Običajno se ta terapija izvaja v primeru kakšnih blagih težav, predvsem če želimo sami s čim lažjim postopkom razbremeniti telo in olajšati bolečine, s katerimi se soočamo. A prav tako lahko McKenzie terapija dobro deluje na dolgi rok. Pravzaprav nam daje izvrstne temelje za sproščeno življenje brez bolečin in težav.

Tako lahko McKenzie terapija postane del aktivnega življenjskega sloga, pravzaprav telo na ta način kar razvajamo. Vedno bomo odlično pripravljeni na vsakdanje obremenitve, ne da bi morali trpeti bolečine in druge posledice sodobnega življenjskega sloga.

envelope