Zložljiv in praktičen električni invalidski voziček

Zložljiv električni invalidski voziček je inovativen in napreden pristop k osebni mobilnosti in večji samostojnosti. Oblika električnega invalidskega vozička je praktična, zmogljiva in edinstvena. Narejen je tako, da je enostaven za premikanje, kar je za gibalno ovirane osebe še kako zelo pomembno. Prav tako ima dovolj prostora za shranjevanje, kamor oseba lahko spravi stvari iz trgovine ali pa svoje osebne stvari. Najbolje se seveda obnesejo izdelki višje kakovosti, kot jih recimo dobimo na https://www.rehapar.si/kategorija-izdelka/elektricni-invalidski-vozicki/.

Električni invalidski voziček v prometu

Zagotovo je potrebno toliko bolj paziti v prometu, če ste gibalno ovirana oseba. Upoštevati je potrebno nekatera pravila in predpise, ki so zakonsko določeni. Z invalidskim vozičkom se ne smete voziti po kolesarski stezi, če je poleg nje dostopna pešpot, pas za pešce ali pločnik. V kolikor imate na voljo samo cesto ali kolesarsko stezo, izberite slednjo. 

V električnem invalidskem vozičku se morate obnašati kot pešec. V tem primeru pomeni to da voziček vozite samo s takšno hitrostjo, s katero se lahko pomika pešec, in to je do 6 kilometrov na uro. Kadar nimate druge izbire in je dostopna samo cesta, se po njej peljete po desni strani, torej v enako smer, kot se vozijo motorna vozila. S tem omogočite voznikom, da varno prehitijo, saj so seveda precej hitrejši od vas.

Lastnosti električnega invalidskega skuterja

Električni invalidski skuter se polni preko polnilnega kabla, zaradi zelo kakovostne motorne baterije električni invalidski skuter zdrži zelo dolge razdalje, kar pomeni da bo oseba z njim lahko prevozila kar nekaj kilometrov preden se bo električni invalidski skuter izpraznil.

Prav tako imajo narejene kvalitetne gume, ki prenesejo visoko težo in se je z njimi mogoče premikati po različnih vrstah terena. Gume pa so prav tako narejen zelo stabilno in kompaktno, kar je zelo pomembno, da se oseba počuti varno in sproščeno pri vožnji z električnim invalidskim vozičkom. Voziček je zelo udoben saj je tudi ergonomsko oblikovan.

envelope