Zobozdravnik Ljubljana – koncesija pri zasebniku

Iskanje dobrega zobozdravnika je lahko presenetljivo zahtevno opravilo, čeprav imamo na voljo kar dosti ponudbe. 

Zobozdravnika najdemo v praktično vsakem zdravstvenem domu ter v številnih drugih ordinacijah po vsej državi. A vendar bo morda kar težko najti novega osebnega zobozdravnika, sploh če imamo tudi druge kriterije pri izbiri.

Zdravstveno zavarovanje nam daje pravico do osebnega zobozdravnika, na voljo imamo zobozdravnike iz javnega zdravstvenega sistema kot tudi zasebnike s koncesijo. Pri izbiri verjetno ne bomo zelo strogi glede tega, za katero izmed teh opcij se odločimo, bolj je pomembno, da imamo dobrega zobozdravnika v svoji bližini. Običajno je najboljša opcija zobozdravnik Ljubljana, koncesija pa je seveda dobrodošla za tiste, ki iščejo novega osebnega zobozdravnika.

Ponudba je precej razgibana in težko je predvideti, kakšne izkušnje bomo dejansko deležni pri izbranem zobozdravniku. Ravno zato pa imajo zasebniki s koncesijo pogosto prednost, saj imajo lahko več časa, širši nabor storitev in druge dobrodošle prednosti. Sploh v Ljubljani, kjer imamo več ponudbe med zasebniki, so te opcije pogosto najboljša izbira. Če pride v poštev zobozdravnik Ljubljana, koncesija daje dodatne možnosti, da pridemo do ugodnih in kvalitetnih zobozdravstvenih storitev.

Kdaj za zobozdravnik Ljubljana koncesija ni potrebna?

Pametno je dobro poznati ponudbo in razlike, da se bomo lahko pravilno odločili. Ni nujno, da bomo vedno iskali zobozdravnika s koncesijo, tudi izvajalci brez nje lahko odlično opravijo svoje delo, pravzaprav pogosto najbolj prepričajo prav takšni ponudniki.

Zobozdravnik Ljubljana koncesija ima to prednost, da na enem mestu najdemo široko ponudbo storitev

Koncesija bo potrebna v primeru, da iščemo novega osebnega zobozdravnika in želimo pri njem izkoristiti vse pravice, ki izvirajo iz zdravstvenega zavarovanja. Ravno to koncesija pravzaprav pomeni, to je pogodba med zobozdravnikom in zavodom za zdravstveno zavarovanje, ki določa, da zobozdravnik zasebnik lahko opravlja storitve v sklopu zavarovanja. Med vsemi opcijami, ki nam jih ponuja zobozdravnik Ljubljana, koncesija odgovarja tistim, ki iščejo osebnega zobozdravnika v sklopu zavarovanja. Možno pa je, da to ne bo prioriteta.

Brez koncesije poslujejo zasebniki, ki opravljajo le samoplačniške storitve in jih ne financira zavarovanje. Pogosto gre za kakšne nadstandardne storitve in posebne rešitve, ki jih v javnem zobozdravstvu ne moremo najti. Pričakujemo lahko odlično ponudbo in napredne rešitve, kot so recimo zobni vsadki, seveda pa bo treba za to tudi dobro plačati.

Če iščemo takšno ponudbo, je gotovo prava izbira zobozdravnik Ljubljana, koncesija pa ni potrebna. Pripraviti se moramo le na precej višje stroške. Po drugi strani lahko pričakujemo tudi nekatere prednosti, zato je iskanje storitev pri zasebnikih pogosto priporočljiva rešitev. Seveda je vse odvisno od tega, kaj pacient potrebuje – v praksi se pogosto izkaže, da lahko ustrezne storitve opravijo tako zobozdravniki s koncesijo kot brez nje.

Zobozdravnik Ljubljana – koncesija ne pomeni brezplačnih storitev

Morda se nato vprašamo, kako se zobozdravnik s koncesijo razlikuje od tistih, ki delujejo izključno v javnem zobozdravstvu. S koncesijo poslujejo zasebniki, ki imajo poleg storitev, ki jih krije zdravstveno zavarovanje, tudi samoplačniško ponudbo. To pomeni, da lahko pri zdravljenju nastanejo dodatni stroški, res pa je, da ti običajno izvirajo iz nadstandarda in dodatnih izbir pacienta.

V Ljubljani dobimo zelo široko ponudbo in ne moremo se omejiti le na storitve, ki jih krije zavarovanje. Poleg tega nekatere storitve niso v celoti vključene v osnovno zavarovanje, tako da ne moremo pričakovati povsem brezplačnih storitev. Če storitve opravlja zasebni zobozdravnik Ljubljana, koncesija krije le tisto ponudbo, ki je vključena v zavarovanje, ob tem lahko nastanejo dodatni stroški. To je značilno za napredne rešitve, kot so zobni vsadki, pa tudi za kakšne nenujne posege, recimo estetsko zobozdravstvo.

Seveda je čisto možno, da pri zobozdravniku s koncesijo ne bomo imeli nikakršnih dodatnih stroškov. Če koristimo storitve, ki jih krije naše zavarovanje, ne bomo imeli opravka z nepredvidenimi doplačili. Ima pa zasebnik s koncesijo to prednost, da lahko na istem mestu ponudi tudi dodatne rešitve, ne da bi bili omejeni le s tem, kar nam nudi zavarovanje.

Zobozdravnik Ljubljana koncesija lahko velja tudi za otroke

Zobozdravnik Ljubljana koncesija se kombinira z dodatno ponudbo

Pogosto lahko dobimo različne ponudbe s koncesijo in brez. Tako se recimo lahko pripravi zobna proteza na koncesijo, s tem izkoristimo storitve, ki jih vključuje naše zdravstveno zavarovanje. Prav tako pa lahko dobimo zobno protezo v samoplačniški ponudbi, kjer smo pogosto bolj fleksibilni. Ker gre za dokaj zahteven in pomemben poseg, so dodatne možnosti seveda dobrodošle, sploh zato, ker lahko izberemo tudi nadstandard. Seveda je tudi zobna proteza na koncesijo prepričljiva rešitev, s katero bomo zadovoljni, je pa dobro imeti nekaj več izbire, da si zagotovimo kar najboljšo izkušnjo.

Jasno je, da je v končni fazi veliko odvisno tudi od izbire zobozdravnika. Pri vseh storitvah, ki jih opravlja zobozdravnik Ljubljana, koncesija ponuja dobrodošlo kritje, hkrati pa imamo na voljo še dodatno ponudbo. Tako si pustimo proste roke pri izbiri ustreznih rešitev in pri takšnem zobozdravniku bomo kar najbolj zadovoljni. Zobozdravniki s koncesijo praviloma ponujajo najboljšo kombinacijo prednosti in zagotavljajo odlično izkušnjo svojim pacientom, seveda pa imamo še nekaj drugih možnosti, ki jih je prav tako dobro poznati.

envelope