Ethereum vrednost, ki je druge kriptovalute nimajo

Trg kriptovalut je nepredvidljiv in pogosto niti ne vemo, kaj vrednost posameznih kovancev pomeni in iz kje izhaja. Zanašamo se na to, da bodo vrednosti zanesljivo rasle ali vsaj ne preveč padle, pogosto se niti ne sprašujemo kaj dosti, kaj se z valutami dejansko dogaja. A v nekaterih primerih smo vseeno nekoliko bolj pozorni na to, kaj te valute sploh so in iz kje izvira njihova vrednost. Najdemo različne zanimivosti, predvsem za Ethereum vrednost izhaja iz velikega potenciala, ki ga ima tehnologija veriženja blokov. Ta sistem namreč ponuja zanesljiv temelj za razvoj neštetih aplikacij, ki imajo povsem revolucionarno vlogo v stvarnem svetu.

Tako se kripto svet prebija v realnost in dejansko nas obkroža že na vsakem koraku, čeprav še vedno ostaja nekako v ozadju. A to velja tudi za tradicionalne sisteme – tudi bančni sistemi delujejo daleč od oči javnosti, nenazadnje tudi vrednost fiat denarja ni več utemeljena na zlatem standardu. Povsem realno je torej pričakovati, da bodo kriptovalute na tem področju še povečevale svoj vpliv in pridobivale tržni delež na področju storitev, ki jih zdaj poznamo še v tradicionalnih oblikah.

In ravno tu ima Ethereum vrednost, ki je drugi sistemi nimajo. Ponuja namreč platformo za razvoj takšnih rešitev, ki bi utegnile biti revolucionarne, s tem pa veliko vredne. To se kaže že zdaj, predvsem z velikim prebojem DeFi rešitev, ki dvigujejo ceno Ethereuma.

Ethereum vrednost je dobro utemeljena, zato je investicija relativno varna

Ethereum vrednost raste zaradi DeFi rešitev

Ethereum ni nujno vezan na finančni sektor, a prav tam se pospešeno razvijajo rešitve, ki prenesejo prednosti kriptovalut v stvarni svet in jih približajo tudi tistim uporabnikom, ki ne nameravajo sami sodelovati v trgovanju s kriptovalutami. Nenazadnje je Ethereum iz svojega izhodišča še najbolj znan po tej praktični vlogi, da omogoča zaračunavanje provizij in obresti.

Še veliko večji učinek pa bi lahko imele decentralizirane finančne rešitve, ki jih poznamo pod kratico DeFi. Te so zelo zanimive za tiste, ki jih zanima Ethereum vrednost in potencial te platforme v prihodnje. Čeprav je imel Ethereum dokaj stalno in zanesljivo vrednost, se je v zadnjem letu pokazalo, da je ravno tu potencial za veliko rast, dosežena je bila tudi rekordna vrednost v letu 2021. 

DeFi rešitve so alternativa tradicionalnim bančnim rešitvam, ki jih prenašajo v svet kriptovalut. Tako omogočajo posojanje denarja in zaračunavanje obresti, kar je nadvse donosen posel, pri katerem pridejo prednosti kriptovalut še kako do izraza. Ker vse temelji na tehnologiji veriženja blokov, ki je v ozadju Ethereuma, se posledično tudi za Ethereum vrednost zanesljivo viša. V prihodnje gre bržkone pričakovati nadaljnjo rast, čeprav tu seveda ni mogoče podajati točnih napovedi. A prav DeFi rešitve so zagotovilo za zanesljivost teh sistemov, ki jim lahko zaupamo.

Ethereum vrednost in konkurenčni sistemi

Seveda pa je eksplozija DeFi rešitev prinesla na trg mnoge nove opcije, ki skušajo nadomestiti pomanjkljivosti Ethereuma. Tu so se pojavile nove valute, ki imajo specifične vloge pri naslavljanju teh težav ali pa rešujejo točno določene potrebe v finančnem sektorju. Nekatere novosti so se zelo dobro prijele in nekoliko ogrozile vrednost Ethereuma, sploh s tega vidika, da se predstavljajo kot boljša alternativa, saj ni povsem sigurno, da je Ethereum pripravljen na bliskovit razmah, ki je potreben za celovit prevzem finančnega sektorja.

Tako imamo recimo na voljo PolkaDot in nekatere druge alternative, ki izvirajo iz Ethereuma, a ponujajo ključne prednosti. Niso zasnovane kot celovit sistem, ki bi lahko izpodrinil večje platforme, a vseeno izpostavljajo nekatere pomanjkljivosti, ki jih ima Ethereum. Na srečo se zdi, da za Ethereum vrednost ostaja dokaj stalna ali v porastu, sploh s splošnim razcvetom kriptovalut v začetku leta 2021. To je vsekakor pozitivno, tako za same akterje na področju finančnih rešitev kot za investitorje, ki vlagajo svoj denar v nove opcije na tem področju. V praksi bodo tak razvoj gotovo izkoristili tudi tisti, ki trgujejo z Ethereumom, ne da bi sploh vedeli, kaj ta sistem ponuja in za kaj se uporablja.

Ethereum vrednost za investitorje

Ethereum ima zanimivo zgodovino s svojo vrednostjo oziroma ceno. Pogosto se primerja z Bitcoinom, čeprav ne gre za enako stvar. Kriptovalute, ki imajo posebno uporabno vrednost, imajo tudi zanesljivo ceno, lahko pa vrednost izvira iz različnih dejavnikov, ki prav tako privedejo do visokih vrednosti. To pomeni, da lahko vedno računamo na zaslužke, če se ob pravem trenutku odločimo investirati v izbrane opcije.

Ethereum vrednost konkurira Bitcoinu in predstavlja dobro priložnost za investitorje

S tega vidika je za investitorje Ethereum izredno atraktivna možnost. Njegova vrednost namreč v zadnjem času nakazuje na zanesljivo rast, poleg tega gre za dokaj varno izbiro, ki ima ustrezno ozadje za dolgoročne zaslužke. Tisti, ki ciljajo na zanesljive dolgoročne investicije, bodo Ethereum vrednost gotovo izkoristili in ga vključili v svoj portfelj. Tisti pa, ki bolj ciljajo na nepredvidljive preskoke in redno trgujejo z različnimi kriptovalutami, bodo tu težje našli svoje priložnosti oziroma so jih verjetno že zamudili, saj je za Ethereum vrednost zdaj tako visoka, da ga ni možno kupiti po dovolj nizki ceni. 

envelope